Eerste steen Parkschool Melle

Johan Van Bever
24 februari 2020 - 12:45
Eerste steen Parkschool Melle

In Melle is de eerste steen gelegd voor de parkschool op de site tussen de Beekstraat en de Vossestraat.

De bestaande gemeenteschool aan de Brusselsesteenweg is te klein, verouderd en er is geen groen. Daarom besloot de gemeente om een nieuwbouw te realiseren waar plaats is voor 350 leerlingen. “Het moet een plek voor iedereen zijn,” zei burgemeester Dirk de Maeseneer tijdens de eerstesteenlegging. “Zo is op de site van 2,2 hectare groot ook plaats voor de turnclub, het wijkcomité en de muziekacademie. Er zal ook veel groen zijn. De functies van park en school worden op elkaar afgestemd”.

Voor dit project kreeg de gemeente 4 miljoen euro subsidies van Agion. Aan het project werd ook nog de realisatie van een buurtpark toegevoegd. Die werken beginnen volgend jaar. De parkschool moet tegen het schooljaar 2021-2022 klaar zijn. De fietsers en wandelaars krijgen een weg doorheen het gebied. Kinderen uit het vierde leerjaar kwamen mee de eerste steen leggen. Ze hopen dat de school klaar zal zijn als ze in het zesde leerjaar zitten. Ze beloofden in hun toespraak dat ze goed zorg zullen dragen voor de natuur rond de school en tegelijk hopen ze dat hun oude school niet afgebroken wordt want hun ouders en grootouders liepen er ook school.

Die laatste wens zal vermoedelijk niet uitkomen. De gemeente is van plan om het oude schoolgebouw te verkopen. De aankoop van de site, de afbraak van de oude gebouwen en de nieuwbouw samen kosten bijna 9,8 miljoen euro.

Laatst gespeeld op Accent

05:55
cover of STARLEY, RYAN RIBACK with Call On Me

STARLEY, RYAN RIBACK

Call On Me
05:51
cover of GYM CLASS HEROES with Cupid

GYM CLASS HEROES

Cupid's Chokehold / Breakfast in America
05:48
cover of DAVINA MICHELLE with I SAID NO SIR

DAVINA MICHELLE

I SAID NO SIR
05:45
cover of EMELI SANDÉ with Next To Me

EMELI SANDÉ

Next To Me
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.