Eerste steen Parkschool Melle

24 februari 2020 - 12:45 | auteur: Johan Van Bever

In Melle is de eerste steen gelegd voor de parkschool op de site tussen de Beekstraat en de Vossestraat.

De bestaande gemeenteschool aan de Brusselsesteenweg is te klein, verouderd en er is geen groen. Daarom besloot de gemeente om een nieuwbouw te realiseren waar plaats is voor 350 leerlingen. “Het moet een plek voor iedereen zijn,” zei burgemeester Dirk de Maeseneer tijdens de eerstesteenlegging. “Zo is op de site van 2,2 hectare groot ook plaats voor de turnclub, het wijkcomit√© en de muziekacademie. Er zal ook veel groen zijn. De functies van park en school worden op elkaar afgestemd”.

Voor dit project kreeg de gemeente 4 miljoen euro subsidies van Agion. Aan het project werd ook nog de realisatie van een buurtpark toegevoegd. Die werken beginnen volgend jaar. De parkschool moet tegen het schooljaar 2021-2022 klaar zijn. De fietsers en wandelaars krijgen een weg doorheen het gebied. Kinderen uit het vierde leerjaar kwamen mee de eerste steen leggen. Ze hopen dat de school klaar zal zijn als ze in het zesde leerjaar zitten. Ze beloofden in hun toespraak dat ze goed zorg zullen dragen voor de natuur rond de school en tegelijk hopen ze dat hun oude school niet afgebroken wordt want hun ouders en grootouders liepen er ook school.

Die laatste wens zal vermoedelijk niet uitkomen. De gemeente is van plan om het oude schoolgebouw te verkopen. De aankoop van de site, de afbraak van de oude gebouwen en de nieuwbouw samen kosten bijna 9,8 miljoen euro.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

METEJOOR, EMMA HEESTERS

Rendez-Vous
14:55

FMG

Boot
14:50

JAY-Z, ALICIA KEYS

Empire State Of Mind
14:45

YAEL NAIM

New Soul
14:42

DANZEL

Time Machines
Bekijk meer platen