Eindrapport fusie Melle-Merelbeke is klaar

Johan Van Bever
10 juli 2023 - 9:27
Eindrapport fusie Melle-Merelbeke is klaar

De lokale besturen van Melle en Merelbeke lieten onderzoeken wat een eventuele fusie van beide gemeentes kan betekenen voor hun bestuurskracht. Van februari tot mei analyseerde onderzoeksbureau EY die bestuurskracht op basis van cijfers en participatiemogelijkheden. Het onderzoek is nu afgerond en samengevat in een eindrapport.

Uit het onderzoek kwamen wel twee aandachtspunten naar voren. Ten eerste is er de schuld per inwoner die hoger is bij Merelbeke dan bij Melle. Melle heeft dan weer een uitzonderlijk lage schuld per inwoner. Een fusie zou de gezamenlijke schuld wel tot onder het niveau van het Vlaamse gemiddelde brengen. Ten tweede lopen het beheer van het afvalwater, de afvalintercommunale en het lidmaatschap bij de Zorgband niet gelijk bij Melle en Merelbeke.  

In de tweede helft van augustus komen er infomomenten voor inwoners in zowel Melle als Merelbeke om het eindrapport toe te lichten. Dat is te vinden op www.merelbeke.be/fusie. Op basis van het eindrapport en de conclusies zullen de twee gemeenteraden na de zomervakantie beslissen of ze al dan niet fuseren. Als er geen fusie zou komen, hebben de besturen alvast waardevolle info om beter te kunnen samenwerken.

Laatst gespeeld op Accent

21:01
cover of MIXSESSIONS with DJ JURGEN with WEEKEND STARTER

MIXSESSIONS with DJ JURGEN

WEEKEND STARTER
20:58
cover of JAMES HURR FT. IKA CROSSFIELD with Sun is Shining

JAMES HURR FT. IKA CROSSFIELD

Sun is Shining
20:54
cover of MACKENZIE, JESSY with All I Need

MACKENZIE, JESSY

All I Need
20:50
cover of MARCO BAILEY with Sniff

MARCO BAILEY

Sniff
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.