Eindrapport fusie Melle-Merelbeke is klaar

Johan Van Bever
10 juli 2023 - 9:27
Eindrapport fusie Melle-Merelbeke is klaar

De lokale besturen van Melle en Merelbeke lieten onderzoeken wat een eventuele fusie van beide gemeentes kan betekenen voor hun bestuurskracht. Van februari tot mei analyseerde onderzoeksbureau EY die bestuurskracht op basis van cijfers en participatiemogelijkheden. Het onderzoek is nu afgerond en samengevat in een eindrapport.

Uit het onderzoek kwamen wel twee aandachtspunten naar voren. Ten eerste is er de schuld per inwoner die hoger is bij Merelbeke dan bij Melle. Melle heeft dan weer een uitzonderlijk lage schuld per inwoner. Een fusie zou de gezamenlijke schuld wel tot onder het niveau van het Vlaamse gemiddelde brengen. Ten tweede lopen het beheer van het afvalwater, de afvalintercommunale en het lidmaatschap bij de Zorgband niet gelijk bij Melle en Merelbeke.  

In de tweede helft van augustus komen er infomomenten voor inwoners in zowel Melle als Merelbeke om het eindrapport toe te lichten. Dat is te vinden op www.merelbeke.be/fusie. Op basis van het eindrapport en de conclusies zullen de twee gemeenteraden na de zomervakantie beslissen of ze al dan niet fuseren. Als er geen fusie zou komen, hebben de besturen alvast waardevolle info om beter te kunnen samenwerken.

Laatst gespeeld op Accent

04:33
cover of JAMES ARTHUR, ANNE-MARIE with Rewrite The Stars

JAMES ARTHUR, ANNE-MARIE

Rewrite The Stars
04:29
cover of NYA & CHRLY with Move My Feet To This

NYA & CHRLY

Move My Feet To This
04:26
cover of BRUNO MARS with Grenade

BRUNO MARS

Grenade
04:24
cover of AQUA with Barbie Girl (Tiësto Remix)

AQUA

Barbie Girl (Tiësto Remix)
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.