Luister Live

Eline Trenson schrijft roman over waardig ouder worden

4 maart 2021 - 12:16

Psychologe Eline Trenson uit Gent schreef met ‘Cyriel’ een fictieve roman over ouder worden en wantoestanden in verzorgingstehuizen.

Eline Trenson was net als de rest van het land, geschokt na het bekijken van een televisiereportage over de wantoestanden in commerciële woonzorgcentra. Ze begon met schrijven en nu is haar roman klaar. Het is een toegankelijke, actuele roman, pijnlijk en ontroerend maar tegelijk ook doorspekt met humpor.

Het is het verhaal van de tweeënnegentigjarige Cyriel Van Daele. Hij beseft dat zijn verblijf in woon-zorgcentrum Fortuna meer weg heeft van een hel dan van de hemel die hij zich had voorgesteld. Hij slaat aan het schrijven in een poging zijn waardigheid te behouden.

Eline Trenson (38) is klinisch psycholoog en psychoanalytisch therapeut. Na elf jaar aan de Universiteit Gent gewerkt te hebben als coördinatrice van de permanente vorming psychoanalytische therapie zette ze samen met haar man haar schouders onder een opleidingscentrum in de Franse Périgord Noir. In 2018 debuteerde Eline met ‘Vergeten verdriet‘.  

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

Maroon 5

Beautiful mistakes (met Megan Thee Stallion)
17:17

Destiny's Child

Say my name
17:14

Bruno Mars

Skate
17:10

Aswad

Shine
17:04

Status Quo

What you're proposing