Enchanté vult weer brooddozen

Johan Van Bever
2 september 2023 - 17:53
Enchanté vult weer brooddozen

De vzw Enchanté houdt een terug-naar-school-actie van 4 tot en met 8 september en vult letterlijk de brooddozen van alle leerlingen in 5 scholen.

Hiermee wil men sensibiliseren en hulp vragen zodat alle kinderen en jongeren met dezelfde middelen aan het nieuwe schooljaar kunnen beginnen, en verder ook het hele jaar door gelijke kansen krijgen in het onderwijs.

De actie heet ‘Brooddoosnodig’. Het doel is om voor élke leerling in een voedzame maaltijd te voorzien want een goedgevulde, gezonde brooddoos is absoluut niet vanzelfsprekend. Uit de praktijk blijkt dat 1 op de 4 kinderen en jongeren in een stedelijke context elke dag met een lege brooddoos naar school gaat. Onderzoek toont aan dat leren, spelen en concentreren met een lege maag niet lukt. Daarom probeert men met ‘Brooddoosnodig’ het hele jaar door alle brooddozen gevuld te krijgen en dus ook de onderwijskansen voor iedereen te vergroten. Dat gebeurt met de financiële en praktische hulp van onder andere de scholen zelf, handelaars, organisaties uit de buurt en particulieren.

In de week van 4 tot en met 8  september 2023 worden de brooddozen gevuld in vijf scholen. Met drie scholen werkt Enchanté al een tijd samen: de Sint-Jan Berchmansschool in Sint-Truiden, SBS Ter Poorten in Lissewege en Nieuwen Bosch Humaniora in Gent. Dat zijn alle drie Brooddoosnodig-scholen. Vanaf 1 september komen daar Paloke in Sint-Jans-Molenbeek en de Sint-Martinusscholen Middenschool in Asse bij.

Laatst gespeeld op Accent

01:57
cover of K-LIBER & DR.RUDE & DJ JANTJE with Kater

K-LIBER & DR.RUDE & DJ JANTJE

Kater
01:54
cover of JAYDEE with Plastic Dreams

JAYDEE

Plastic Dreams
01:48
cover of TRILINGO with Concept

TRILINGO

Concept
01:45
cover of WARP BROTHERS VS. AQUAGEN with Phatt Bas

WARP BROTHERS VS. AQUAGEN

Phatt Bas
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.