Er broeit wat in het Duivelsteen in Gent

19 januari 2020 - 10:01 | auteur: Johan Van Bever

Het Duivelsteen in Gent zet gedurende een half jaar, van mei tot en met oktober de deuren open. In die periode wordt het oude steen ingenomen door BROEI, een doe- en denkplek voor de nieuwe generatie.

Het Duivelsteen is in priv├ębezit maar wordt nu, voordat de restauratie begint en het gebouw een herbestemming krijgt, uitzonderlijk voor lange periode opengesteld in het teken van jongeren tussen 16 en 26 jaar die op zoek zijn naar nieuwe uitdagingen, interesses en kansen. Zowel organisaties, collectieven als particulieren die werken met de nieuwe generatie, zijn welkom.

BROEI is een platform voor initiatieven die over het muurtje van hun eigen organisatie durven kijken. Ondertussen engageerden 17 organisaties zich al om mee te stappen in dit BROEI-verhaal.

De vier blanco hallen van het Duivelsteen vragen natuurlijk nog een aantal kleine ruimtelijke ingrepen. dat zal in de komende weken gebeuren.

Wie nog wilt aansluiten bij BROEI, is welkom op de volgende meetups op maandag 3 februari en maandag 17 februari, telkens om 18 uur. Inschrijven kan via winnie@broei.be .

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

MAJESTIC, BONEY M.

Rasputin
17:55

JACK WINS

Live For Tonight
17:50

BLACK BOX

Fantasy
17:45

AEROSMITH

I Don't Want To Miss A Thing
17:41

MEROL

Gemengde Signalen
Bekijk meer platen