Luister Live

Erfgoeddag in de Stationsstraat: “Zorgen voor elkaar met koffie en gebak”

Erfgoeddag / Eric De Waele / Koffie en gebak / Koffietafel / Reine De Coninck / Stationsstraat / wijken van vroeger en nu / Zorg - 26 april 2017 - 16:59

Erfgoeddag draaide dit jaar rond ‘zorg’. In Wetteren kon je de wijken van vroeger en nu ontdekken per fiets of bus. In de wijken kon je foto’s terugvinden van hoe het er vroeger was. De handelaars en de gebuurtedekenij van de Stationsstraat konden dit niet zomaar voorbij laten gaan. Ze plaatsen oude foto’s van de winkels in de etalages en organiseerden een koffietafel waarbij de hele buurt en passanten konden genieten van koffie en gebak.  Het opzet? “Zorg dragen voor elkaar,” aldus medeorganisatrice Reine De Coninck die al sinds 1936 in de Stationsstraat 13 woont. “Mensen moeten op straat een babbeltje kunnen doen, meer dan gewoon goeiedag zeggen.

Het was de eerste keer dat een koffietafel werd georganiseerd in de Stationsstraat. “We zijn enorm blij met de grote opkomst. Er waren 84 inschrijvingen maar door het goede weer, zijn er al veel meer mensen gekomen dan voorzien,” vertelt medeorganisator en juwelier Eric De Waele. En volgens hem smaakt deze editie zeker naar meer. “We hebben al veel positieve reacties gehoord dus het zou goed kunnen dat we dit herhalen. Het is leuke manier om (nieuwe) buren beter te leren kennen en we zien vroegere buurtbewoners ook nog eens terug.” Ook buurtbewoonster Helena is overtuigd van het initiatief. “Ik vind de koffietafel echt super en ik zie ook heel wat nieuwe gezichten, dat is altijd leuk.”

Beluister de reportage over de Erfgoeddag in de Stationsstraat hieronder:

Meer foto’s op de Facebook van BABS Radio. 

Tekst, foto en reportage: Shana Van de Velde

 

 

 

 

 

 

 

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

Sweet Coffee

Don't Need You
05:14

Blondie

Atomic
05:11

Kylie Minogue

A second to midnight (met Years & Years)
05:07

Daryl Hall & John Oates

Kiss On My List
05:04

Michael Buble

All i want for christmas is you