Erfgoedredders in De Pinte

Johan Van Bever
16 september 2023 - 19:30
Erfgoedredders in De Pinte

180 schoolkinderen uit het derde en vierde leerjaar in De Pinte stelden het afgelopen schooljaar een Erfgoedtour in De Pinte samen en konden die nu voorstellen aan het publiek. Voortaan kan iedereen via de ErfgoedApp en een QR-code meegenieten van hun filmpjes, opdrachten en spelletjes waarmee zij het Pintse erfgoed presenteren.

Om de lancering van de Erfgoedtour te vieren, genoten de schoolkinderen van de muzikale voorstelling ‘On(t)roerend erfgoed’ van Fijnbesnaard & compagnie in het OC Polderbos. 

Hoe kwam de Erfgoedtour tot stand? Alle vijf de basisscholen van De Pinte en deelgemeente Zevergem namen deel aan Erfgoedredders. Dat is een coachingtraject van de Provincie Oost-Vlaanderen waarin de leerkrachten door een team van erfgoedspecialisten worden begeleid om erfgoededucatie in de klas te brengen en een heuse erfgoedactie op het touw zetten.

Erfgoedredders vindt elk jaar in een andere gemeente plaats. Vorig schooljaar was De Pinte aan de beurt. Er werd nauw samengewerkt met IOED Leie Schelde, cultuurregio Leie Schelde en het gemeentebestuur van De Pinte. Vrije Basisschool De Pinte, De Kleine Prins, De Blije School, de Vrije Basisschool Zevergem en Leefschool de Boomhut namen allemaal deel.

Laatst gespeeld op Accent

05:55
cover of FAST BOY X R3HAB with Electricity

FAST BOY X R3HAB

Electricity
05:52
cover of ICE SPICE FT. NICKI MINAJ with Princess Diana

ICE SPICE FT. NICKI MINAJ

Princess Diana
05:49
cover of LAURENT WOLF with Walk The Line

LAURENT WOLF

Walk The Line
05:46
cover of CASCADA with Ain

CASCADA

Ain't No Mountain High Enough
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.