Europees geld voor 3 Gentse projecten

Johan Van Bever
24 oktober 2023 - 9:13
Europees geld voor 3 Gentse projecten

Het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) heeft deze maand in totaal 4,6 miljoen euro verleend om drie Gentse projecten te helpen verwezenlijken.

Het eerste project, goed voor precies 1.197.873,82 euro steun, helpt de Stad Gent om zich te wapenen tegen cyberaanvallen. District09, de ICT-partner van de Stad, zal extra maatregelen doorvoeren om eventuele cyberaanvallen af te wenden, of de impact ervan te beperken, en zo de stedelijke dienstverlening te garanderen.

DING (Design in Gent), de toekomstige vleugel van Design Museum Gent in de Drabstraat (foto), krijgt 3.115.378,50 euro Europese steun. De bouw is intussen gestart. Het wordt een circulair, duurzaam en toegankelijk gebouw, een plek voor onderzoek en reflectie, lezing en debat, opleiding en beleving. Slimme technologie moet er een ‘smart museum’ van maken.

Ook de UGent krijgt Europese middelen. Er gaat 320.560 euro naar ‘Groenblauwe Sterre’. Dat project wil van campus Sterre aan de De Pintelaan een klimaatbestendige site maken. Zo worden parkeerzones onthard, komen er wadi’s, worden bosjes aan elkaar gelinkt en komen er klimplanten aan gevels. Een systeem van hemelwaterputten en waterzuiveringen, inclusief een vlonderpad, moet het waterbeheer verduurzamen.

Laatst gespeeld op Accent

18:49
cover of ORCHESTRAL MANOEUVRES IN THE DARK with Stand Above Me

ORCHESTRAL MANOEUVRES IN THE DARK

Stand Above Me
18:46
cover of NUNCA, PAT KRIMSON with Movin

NUNCA, PAT KRIMSON

Movin' Train
18:39
cover of LISA STANSFIELD with Change

LISA STANSFIELD

Change
18:36
cover of UNDERCOVER with The Way It Is

UNDERCOVER

The Way It Is
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.