Europees geld voor 3 Gentse projecten

Johan Van Bever
24 oktober 2023 - 9:13
Europees geld voor 3 Gentse projecten

Het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) heeft deze maand in totaal 4,6 miljoen euro verleend om drie Gentse projecten te helpen verwezenlijken.

Het eerste project, goed voor precies 1.197.873,82 euro steun, helpt de Stad Gent om zich te wapenen tegen cyberaanvallen. District09, de ICT-partner van de Stad, zal extra maatregelen doorvoeren om eventuele cyberaanvallen af te wenden, of de impact ervan te beperken, en zo de stedelijke dienstverlening te garanderen.

DING (Design in Gent), de toekomstige vleugel van Design Museum Gent in de Drabstraat (foto), krijgt 3.115.378,50 euro Europese steun. De bouw is intussen gestart. Het wordt een circulair, duurzaam en toegankelijk gebouw, een plek voor onderzoek en reflectie, lezing en debat, opleiding en beleving. Slimme technologie moet er een ‘smart museum’ van maken.

Ook de UGent krijgt Europese middelen. Er gaat 320.560 euro naar ‘Groenblauwe Sterre’. Dat project wil van campus Sterre aan de De Pintelaan een klimaatbestendige site maken. Zo worden parkeerzones onthard, komen er wadi’s, worden bosjes aan elkaar gelinkt en komen er klimplanten aan gevels. Een systeem van hemelwaterputten en waterzuiveringen, inclusief een vlonderpad, moet het waterbeheer verduurzamen.

Laatst gespeeld op Accent

14:50
cover of TINO MARTIN & ANOUK with Voor Je ‘t Weet

TINO MARTIN & ANOUK

Voor Je ‘t Weet
14:46
cover of SAMANTHA FOX with Nothing

SAMANTHA FOX

Nothing's Gonna Stop Me Now
14:43
cover of SIA FEATURING CHAKA KHAN AND MISSY ELLIOTT with Immortal Queen

SIA FEATURING CHAKA KHAN AND MISSY ELLIOTT

Immortal Queen
14:37
cover of SPACE BROTHERS with Forgiven (I Feel Your Love)

SPACE BROTHERS

Forgiven (I Feel Your Love)
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.