Evergem steunt 4 projecten met burgerbudget

Johan Van Bever
22 mei 2021 - 18:01
Evergem steunt 4 projecten met burgerbudget

De gemeente Evergem zal vier projecten helpen financieren met fondsen uit het burgerbudget.

Er gaat 10.000 euro naar de oprichting van een sociale kruidenier, een winkel met gezonde en lokale producten voor mensen die het niet zo breed hebben. De sociale kruidenier wil aanvullend werken op het bestaande aanbod. In de plannen is er ook een ontmoetingsruimte voorzien. De vereniging wil werken met vrijwilligers.

In Wippelgem zijn er niet zoveel openbare speelpleintjes. Met 10.000 euro uit het burgerbudget willen de initiatiefnemers een speelruimte inrichten aan de Gerardsmolen. Op die manier wordt die molen het ganse jaar een ontmoetingsplaats voor jong en oud. Handige papa’s, mama’s en grootouders willen de speeltuigen zelf ontwerpen en in elkaar timmeren. De molen en het erfgoed dienen als inspiratie.

In 2019 zetten enkele enthousiaste buurtbewoners hun schouders onder buurtpunt ‘Den Hannekesnest’ in de voormalige kerk van Kerkbrugge-Langerbrugge. Het buurtpunt is een ontmoetingsplaats met een korte keten winkel, een speelplek, een petanquebaan en een zonnig terras. De buurtbewoners willen nu met 8.000 euro uit het burgerbudget maandelijks gratis muziekoptredens organiseren. Ze willen lokale muzikanten een podium geven en hen ook betalen.

Dankzij 7.000 euro uit het burgerbudget komt er in Sleidinge een plek waar iedereen samen fruit, groenten en kruiden kan kweken. De initiatiefnemers werken hiervoor samen met Woonzorgcentrum Ave Maria, die de weide en boomgaard ter beschikking stelt. Ze zijn ook van plan om af en toe activiteiten te organiseren zoals een oogstfeest, een plantdag of een workshop.

Laatst gespeeld op Accent

02:12
cover of LOST FREQUENCIES X BASTILLE with Head Down

LOST FREQUENCIES X BASTILLE

Head Down
02:07
cover of THE HOUSE KEEPERS with Go Down

THE HOUSE KEEPERS

Go Down
02:03
cover of P!NK with Beautiful Trauma

P!NK

Beautiful Trauma
01:59
cover of FALL OUT BOY with So Much (For) Stardust

FALL OUT BOY

So Much (For) Stardust
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.