Expo bundelt werk van Filip Claus

Johan Van Bever
17 mei 2023 - 9:26
Expo bundelt werk van Filip Claus

In de Sint-Pietersabdij opende een nieuwe tentoonstelling met werk van fotograaf Filip Claus. De expo bundelt zo’n 115 foto’s die Claus maakte in binnen- en buitenland. De fotograaf geeft er zelf ook rondleidingen in het gezelschap van bekende gasten.

Filip Claus is vooral bekend als voormalig huisfotograaf bij De Morgen. Zowel zijn spraakmakende portretten van Belgische politici als zijn indringende beelden van conflicten in Zuidoost-Europa, Afrika en vooral ook het Midden-Oosten behoren tot het collectief geheugen. In de nieuwe tentoonstelling ‘Oog(st)’ bundelt Claus nu zo’n 115 foto’s en trekt hij bezoekers mee in meer dan veertig jaar recente geschiedenis. De tekst en uitleg bij de beelden geven, samen met het persoonlijk commentaar van Claus, een kijk op de niet altijd evidente werkomstandigheden van de fotograaf.

Bezoekers die meer uitleg willen bij de foto’s kunnen deelnemen aan een instaprondleiding. Daarin bezoeken ze de expo samen met de fotograaf en een bekende gast. Onder meer schrijver Stefan Hertmans, persfotograaf Michiel Hendryckx en journalist Veerle Windels passeren de revue. Hiervoor is inschrijven wel verplicht.

De tentoonstelling loopt tot 20 augustus 2023. De expo is te bezoeken van dinsdag tot en met zondag, telkens van 10 tot 18 uur.

Laatst gespeeld op Accent

17:18
cover of DUNCAN LAURENCE with Arcade

DUNCAN LAURENCE

Arcade
17:15
cover of BAZART with Grip (Omarm Me)

BAZART

Grip (Omarm Me)
17:12
cover of THE HOUSE SAMPLERS with House Season (Radio Edit)

THE HOUSE SAMPLERS

House Season (Radio Edit)
17:08
cover of ALAN PARSONS PROJECT with Don

ALAN PARSONS PROJECT

Don't Answer Me
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.