Extra fietstallingen in De Pinte

19 juli 2020 - 9:25 | auteur: Johan Van Bever

Er komen aan het station van De Pinte 124 extra fietsstallingen op drie locaties, twee aan de kant Stationsstraat, en één aan de kant van de Florastraat. Aan de Stationsstraat voorziet de NMBS op vraag van de gemeente een nieuwe overkapte fietsenstalling die in plaats van 140 plaatsen 188 plaatsen zal bieden aan fietsen waarvan twintig voor buitenformaatfietsen en brommers. De zes extra modules bestaan uit twee etages van telkens zes meter die samen 28 fietsen herbergen.

Aan de luifel in het midden komen er ook twee etalagerekken die in plaats van 36 fietsen kunnen huisvesten, 56 plaatsen gaan bieden. Er komen ook nog 8 plaatsen voor deelfietsen waarvan het concept met de toekomstige inrichting van het mobipunt nog verder wordt uitgewerkt.

Langs de Florastraat komt er ook een nieuwe fietsenstalling met telkens ook twee etalagerekken van 28 rekken, dus hier komen er ook nieuwe 56 fietsenplaatsen. Die bijkomende stallingen zullen komen waar nu de autodeelparkeerplaats van Cambio zich bevindt. Die verhuist namelijk naar de voorzijde van station waar het mobipunt ook komt.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

Paula Abdul

Rush rush
05:22

Bastille

Pompei
05:19

Kid Cudi Day 'n' nite (old b club)
05:15

Elton John

Club At The End Of The Street
05:11

Twenty One Pilots

The outside
Bekijk meer platen