Luister Live

Extra steun voor Gentenaars in Corona-crisis

- 17 april 2020 - 18:00

De Stad Gent heeft een reeks concrete maatregelen klaar om Gentenaars die het financieel moeilijk hebben bij te staan tijdens de coronacrisis.

Zo zal het Gentse OCMW vanaf 1 mei financiële aanvullende hulp kunnen uitkeren aan elke Gentenaar die in financiële problemen komt, los van zijn of haar statuut. De Stad voorziet ook 100.000 euro aan materiële hulp, en er is crisissteun voor zo’n 1.000 gezinnen met een leefloon.

Door de grote impact van de coronacrisis, stijgt het aantal Gentenaars dat niet rondkomt. Met 2.330 infovragen was maart de drukste maand sinds 5 jaar voor de welzijnsbureaus van het OCMW. In de eerste weken van april zet de trend zich sterker door, en ligt het aantal vragen 40% hoger dan in andere jaren.

De Stad Gent houdt bovendien een sociaal bufferbudget van 1 miljoen euro klaar, voor wanneer bijkomende maatregelen nodig blijken.

Schepen van Sociaal beleid en Armoedebestrijding Rudy Coddens: “Heel wat mensen die niet veel marge hebben om rond te komen, dreigen nu aan de verkeerde kant terecht te komen. Een extra 100 euro per maand kan écht een verschil maken. De administratie zet alles in het werk om dit zo snel mogelijk te realiseren. Mensen kunnen ondertussen bij het OCMW terecht met hun vragen en om alvast een dossier op te starten.”

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

Roxy Music

Oh yeah
18:31

Red Hot Chili Peppers

snow hey oh
18:28

Pharrell Williams

Freedom
18:24

REM

Losing my religion
18:19

Niels Destadsbader

De Wereld Draait Voor Jou