Extra werken viaduct E17

Johan Van Bever
10 juli 2021 - 13:58
Extra werken viaduct E17

Er zijn extra werken noodzakelijk aan het viaduct van de E17 in Gentbrugge. De timing van de werken blijft echter onveranderd.

De werken aan het viaduct op de rijhelft richting Antwerpen verlopen vlot. Er wordt doorgewerkt tijdens het bouwverlof zodat de werken tegen begin september klaar moeten zijn. Verder is ook positief dat het aantal en de ernst van de ongevallen in deze tweede fase sterk én blijvend is gedaald.

Slecht nieuws is dat  omwille van schade aan het wegdek een deel van de voegen in de rijrichting Kortrijk opnieuw zal moeten vervangen worden. Deze werken zullen anderhalve maand in beslag nemen en noodzaken opnieuw een wissel van het verkeer. De aanvankelijk voorziene einddatum van de werken (begin november) komt niet in het gedrang.

Uit verder onderzoek is nu gebleken dat de schade te wijten is aan versleten vaste oplegtoestellen, een soort metalen plaatjes die de onderkant van de draagbalken en bovenkant van de pijlers van het viaduct met elkaar verbinden. Dat zorgt ervoor dat er bij deze aansluitingen meer speling zit op de beweging van de draagbalken ten opzichte van de pijlers dan voorzien. De slijtage van de oplegtoestellen was onderzocht voor de renovatie maar blijkt groter en wijder verspreid dan ingeschat.
Een zekere beweging van draagbalken ten opzichte van de pijlers is niet alleen normaal maar ook noodzakelijk voor de stabiliteit van het viaduct. Ter hoogte van die aansluitingen zitten daarom ook voegen in het brugdek om die speling op te vangen.

Laatst gespeeld op Accent

07:00
cover of FEN with Hero

FEN

Hero
06:58
cover of PAULINE with Uit Mijn Hoofd

PAULINE

Uit Mijn Hoofd
06:55
cover of CHRIS FEELDING with Wanna Know

CHRIS FEELDING

Wanna Know
06:51
cover of ADELE with Oh My God

ADELE

Oh My God
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.