Extra werken viaduct E17

10 juli 2021 - 13:58 | auteur: Johan Van Bever

Er zijn extra werken noodzakelijk aan het viaduct van de E17 in Gentbrugge. De timing van de werken blijft echter onveranderd.

De werken aan het viaduct op de rijhelft richting Antwerpen verlopen vlot. Er wordt doorgewerkt tijdens het bouwverlof zodat de werken tegen begin september klaar moeten zijn. Verder is ook positief dat het aantal en de ernst van de ongevallen in deze tweede fase sterk én blijvend is gedaald.

Slecht nieuws is dat  omwille van schade aan het wegdek een deel van de voegen in de rijrichting Kortrijk opnieuw zal moeten vervangen worden. Deze werken zullen anderhalve maand in beslag nemen en noodzaken opnieuw een wissel van het verkeer. De aanvankelijk voorziene einddatum van de werken (begin november) komt niet in het gedrang.

Uit verder onderzoek is nu gebleken dat de schade te wijten is aan versleten vaste oplegtoestellen, een soort metalen plaatjes die de onderkant van de draagbalken en bovenkant van de pijlers van het viaduct met elkaar verbinden. Dat zorgt ervoor dat er bij deze aansluitingen meer speling zit op de beweging van de draagbalken ten opzichte van de pijlers dan voorzien. De slijtage van de oplegtoestellen was onderzocht voor de renovatie maar blijkt groter en wijder verspreid dan ingeschat.
Een zekere beweging van draagbalken ten opzichte van de pijlers is niet alleen normaal maar ook noodzakelijk voor de stabiliteit van het viaduct. Ter hoogte van die aansluitingen zitten daarom ook voegen in het brugdek om die speling op te vangen.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

SAM RYDER

Space Man
20:59

NIELS DESTADSBADER

Sterker
20:55

KYGO, ELLA HENDERSON

Here For You
20:52

LIZZO

About Damn Time
20:48

CAMILA CABELLO, ED SHEERAN

Bam Bam
Bekijk meer platen