Extreme verkeersdruk in Scheldedreef en Aard

Johan Van Bever
13 juli 2023 - 9:15
Extreme verkeersdruk in Scheldedreef en Aard

‘De verkeersdruk langs de Scheldeoever en de Scheldedreef neemt extreme vormen aan’, stelt N-VA-gemeenteraadslid Peter Blanquaert.

Het gemeentebestuur besliste om tijdens de vakantiemaanden de doorgang voor het autoverkeer langs de Markt opnieuw te knippen om zo de leefbaarheid en de beleving op de Markt te verhogen. “De zoveelste variant in de pogingen om de Markt verkeersvrij te maken, heeft echter ingrijpende gevolgen voor de omwonenden in de rest van het centrum. Vooral de Scheldedreef en de wegen langs de oevers van de Schelde krijgen te maken met een enorme toename van de verkeersdruk. Met een telling aan de hand van camerabeelden konden we vaststellen dat de kaap van 5000 voertuigen op één bepaalde dag ruim overschreden werd”.

De bewoners van de desbetreffende straten trekken dan ook aan de alarmbel en vragen dat de huidige verkeersafwikkeling wordt onderzocht en, waar nodig, wordt aangepast. Ze vragen het gemeentebestuur uitdrukkelijk of er geen aanpassingen van de huidige, vigerende regeling mogelijk zijn waarbij de Markt enkel op bepaalde tijdstippen (tijdens het weekend, op feestdagen of ’s avonds na 20 uur) wordt afgesloten.

Laatst gespeeld op Accent

18:52
cover of LONNIE GORDON with Happenin-

LONNIE GORDON

Happenin-' All Over Again
18:48
cover of DJ BOBO with Let the Dream Come True

DJ BOBO

Let the Dream Come True
18:43
cover of COOLIO, 40 THEVZ with C U When U Get There

COOLIO, 40 THEVZ

C U When U Get There
18:37
cover of CRYSTAL WATERS with Makin

CRYSTAL WATERS

Makin' Happy
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.