Feest in de Warande in Wetteren: “Iedereen mag gratis komen zwemmen voor het 50jarig bestaan”

Fabian Tack
4 oktober 2018 - 12:37
Feest in de Warande in Wetteren: “Iedereen mag gratis komen zwemmen voor het 50jarig bestaan”

Niet alleen La Koer, of ’t Kasteeltje’ heeft iets te vieren, ook het binnenzwembad viert feest. Op 29 september 2018 mocht het reeds vijftig kaarsjes uitblazen. En daar is directeur Rudy Vander Heyden terecht trots op. Samen vieren ze feest in het eerste weekend van oktober. “We gooien de twee feesten samen en maken er een groot feestweekend van op 6 en 7 oktober 2018.”

La Koer trapt op donderdagavond reeds het feestje op gang met een receptie. Op zaterdag en zondag zet het binnenzwembad dan de deuren wagenwijd open voor iedereen die zin heeft in een (gratis) zwembeurt. “Iedereen mag gans het weekend gratis komen zwemmen. Op zaterdag starten we in de ochtend, van 10u tot 12u, met een speelvoormiddag voor kleuters. Na de middag, van 14u tot 16u is het aan de kinderen van de lagere schoolleeftijd om spelletjes te komen doen. We gaan opblaasbare structuren in het water leggen, dus het zal wel tof zijn. Er is dan animatie voorzien voor de kinderen door de sportdienst. Ook ouders mogen gratis een duikje nemen. Iedereen van klein tot 100 is welkom. En op zondag leggen we onze vaste klanten, de mensen die elke zondag komen, eens speciaal in de watten met een gezond ontbijtje en alcoholvrij aperitiefje.”

Zwemmen doorheen de jaren

Het zwembad opende voor het eerst de deuren op 29 september 1968. Sindsdien heeft het zwembad al een grondige renovatie ondergaan. “In 1999 is het zwembad drastisch veranderd. Toen het bad ongeveer dertig jaar bestond, hebben we het een facelift gegeven. We hebben het bad volledig gerenoveerd en hebben we een uitbreiding gedaan. Vroeger stond er een glazen wand naast het zwembad. Die hebben we er uit gegooid en een aanbouw gedaan met een instructiebad, whirlpools en luxestoombaden en ook met een kinderbadje, om het een beetje aantrekkelijker te maken. Onmiddellijke veranderingen zitten nu niet in de pen. Alleen de vloer van het zwembad is bijna versleten en zal een van de komende jaren vervangen moeten worden.”

Oproep

In het feestweekend wil het zwembadteam graag een stand plaatsen met foto’s door de jaren heen. Daarvoor wil directeur Rudy heel graag nog eens een oproep doen naar iedereen die het zwembad een warm hart toedraagt. “Zelf ben ik in de jaren 80 in het zwembad beginnen werken, ik werd directeur in 1984, en vanaf dan hebben we heel wat foto’s en anekdotes. Van de periode ervoor, missen we dat echter. We zouden zeer dankbaar zijn als mensen foto’s van daarvoor hebben en die tijdelijk willen afgeven aan de balie in het zwembad. We zullen er zeker zorg voor dragen, en geven die na het weekend terug.” Een digitale versie kan ook doorgestuurd worden naar onthaal.zwembad@wetteren.be.
Ook Radio Accent is van de partij en heeft een verzoek. De Kwetteraars geven verslag vanuit het zwembad, en zijn daarvoor op zoek naar leuke anekdotes. Uiteraard heeft Rudy zelf heel wat te vertellen over zijn voorvallen tijdens zijn loopbaan, maar wie zelf nog iets te vertellen heeft, en ook weer zeker uit de beginperiode, kan dat delen via onze facebookpagina, of via de website van Radio Accent.

Het volledige interview kan u hier nog eens beluisteren.

Laatst gespeeld op Accent

18:51
cover of ROXETTE with Sleeping In My Car

ROXETTE

Sleeping In My Car
18:48
cover of DJ MD with Lady V

DJ MD

Lady V
18:42
cover of THE BRAIDS with Bohemian Rhapsody

THE BRAIDS

Bohemian Rhapsody
18:38
cover of LIGHTHOUSE FAMILY with High

LIGHTHOUSE FAMILY

High
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.