Feest in het Kasteel organiseert in het Gravensteen een middeleeuws spektakel: “Je waagt je terug in de tijd van toen”

Fabian Tack
27 april 2019 - 16:36
Feest in het Kasteel organiseert in het Gravensteen een middeleeuws spektakel: “Je waagt je terug in de tijd van toen”

Op 5 mei zal het Gravensteen overlopen van middeleeuws activiteit. Tussen 10u en 18 u kan je met je gezin een bezoekje brengen aan het kasteel en op avontuur gaan met ridders en prinsessen. “Er is een grote zoektocht voorbereid door het hele kasteel”, vertelt Stacha Engels, één van de organisatoren.

Feest in het Kasteel werkt voor deze editie samen met het Geluidshuis, dat binnenkort een nieuw hoorspel op de markt zal brengen. “Dat hoorspel speelt zich ook af in het Gravensteen. Het verhaal gaat over de periode van de Beeldenstorm, met Simon als hoofdpersonage. Simon is de ‘conciërge’ van het Gravensteen, die ervoor zorgt dat alles tip top in orde is. In deze woelige periode komt hij in een groots avontuur terecht. Er hebben verschillende bekende acteurs aan het hoorspel meegewerkt, maar ik mag er nog niet te veel over verhullen.”

Op 5 mei kunnen de kinderen dus al kennis komen maken met die periode van de 16e eeuw. Op de binnenplaats van het kasteel worden verschillende activiteiten gehouden. Riddergevechten, vuurspuwers, een waarzegger, boogschieten, middeleeuws dansen en nog veel meer. “Ik had al gesproken over een grote zoektocht. Hierbij zullen de kinderen de personages van het hoorspel voor het eerst te zien krijgen. Op het einde moeten ze dan een wedstrijdformulier invullen, waarmee iedereen kans maakt om de CD van het hoorspel te winnen.”

Voor de ouders zal er ook heel wat te doen zijn. Stadsbrouwerij Gruut zal aanwezig zijn en haar beste biertjes aanbieden aan de deelnemers. Het bier van brouwerij Gruut wordt trouwens gemaakt met kruiden en specerijen die ook in de middeleeuwen gebruikt werden, dus het thema is in alles aanwezig. Daarnaast kan je ook genieten van andere lokale versnaperingen.

Wie interesse heeft kan zich gerust inschrijven, maar ook aan de ingang kan je tickets kopen. Kinderen tot 18 jaar mogen gratis binnen, voor de volwassenen is het 10 euro.

Herbeluister hier het volledige interview

Tekst – Maarten Bockstaele

Laatst gespeeld op Accent

12:30
cover of MADCON with Beggin

MADCON

Beggin
12:26
cover of TAYLOR SWIFT FEAT. POST MALONE with Fortnight

TAYLOR SWIFT FEAT. POST MALONE

Fortnight
12:22
cover of JERMAINE STEWART with We Don’t Have To Take Our Clothes Off

JERMAINE STEWART

We Don’t Have To Take Our Clothes Off
12:17
cover of GOSSIP with Heavy Cross

GOSSIP

Heavy Cross
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.