Fietsen en bier proeven met Weg van Wetteren: “Pintjes drinken met een zwijn is plezant”

19 juni 2018 - 15:47 | auteur: Fabian Tack

De toerismedienst van Wetteren organiseert steeds meer evenementen, zo ook een culturele bierproeverij en natuurfietstocht die plaatsvond op zondag 10 juni. Spek voor de bek van onze presentator Joery Vergeylen. Hij fietste mee en maakte een reportage over de fietstocht die overigens volledig volzet was.

De fietstocht van 22 kilometer langs drie stops, Klein Ledeberg, Café ‘T zwijntje en Posthotel, werd goed onthaald door de deelnemers. “Op die manier zie je eens wat Wetteren te bieden heeft en dat het aangenaam is om in Wetteren te vertoeven en te wonen.” Ook een andere fervente fietser was tevreden: “Ik zou me zo opnieuw inschrijven. Het is een heel goed concept en je leert de streek op andere manier kennen. Ik heb vandaag stukken van Wetteren gezien die ik nog nooit eerder zag, prachtig.” Naast het fietsen werd er natuurlijk ook geproeft, een van de vijf bieren was het Wetterse Lamgods bier dat gebrouwd werd door Wetteraar André Paeleman en zeker gesmaakt werd.

Fluo

Een deelnemer had ook nog een suggestie voor de volgende fietstocht van Weg van Wetteren: “Ik ben altijd bezig met veiligheid en een derde man die zou meegaan met fluovestje is misschien geen overbodige luxe om de groep samen te houden.”

Evenementen

In augustus gaat Weg van Wetteren opnieuw fietsen en proeven onder begeleiding. “Al kan je natuurlijk ook fietsen zonder begeleiding,” zegt toerismecoördinator Tijl De Bock. “Binnenkort komt onze nieuwe website online en dan je daar alle info terugvinden. Al doen we ook nog andere begeleide fietstochten zoals fietsen in de Kalkense meersen en de Floraliën.” Voor deze en andere evenementen kan je info vinden via het infopunt, Facebook, Instagram en binnenkort via www.wegvanwetteren.be

Beluister de reportage hieronder:

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

ARMIN VAN BUUREN, BILLEN TED, JC STEWART

Come Around Again
19:45

MARSHMELLO, BASTILLE

Happier
19:42

AVA MAX

My Head & My Heart
19:38

DRAKE

Massive
19:35

SAINT JHN

Roses (Imanbek Remix)
Bekijk meer platen