Fietsen en bier proeven met Weg van Wetteren: “Pintjes drinken met een zwijn is plezant”

Fabian Tack
19 juni 2018 - 15:47
Fietsen en bier proeven met Weg van Wetteren: “Pintjes drinken met een zwijn is plezant”

De toerismedienst van Wetteren organiseert steeds meer evenementen, zo ook een culturele bierproeverij en natuurfietstocht die plaatsvond op zondag 10 juni. Spek voor de bek van onze presentator Joery Vergeylen. Hij fietste mee en maakte een reportage over de fietstocht die overigens volledig volzet was.

De fietstocht van 22 kilometer langs drie stops, Klein Ledeberg, Café ‘T zwijntje en Posthotel, werd goed onthaald door de deelnemers. “Op die manier zie je eens wat Wetteren te bieden heeft en dat het aangenaam is om in Wetteren te vertoeven en te wonen.” Ook een andere fervente fietser was tevreden: “Ik zou me zo opnieuw inschrijven. Het is een heel goed concept en je leert de streek op andere manier kennen. Ik heb vandaag stukken van Wetteren gezien die ik nog nooit eerder zag, prachtig.” Naast het fietsen werd er natuurlijk ook geproeft, een van de vijf bieren was het Wetterse Lamgods bier dat gebrouwd werd door Wetteraar André Paeleman en zeker gesmaakt werd.

Fluo

Een deelnemer had ook nog een suggestie voor de volgende fietstocht van Weg van Wetteren: “Ik ben altijd bezig met veiligheid en een derde man die zou meegaan met fluovestje is misschien geen overbodige luxe om de groep samen te houden.”

Evenementen

In augustus gaat Weg van Wetteren opnieuw fietsen en proeven onder begeleiding. “Al kan je natuurlijk ook fietsen zonder begeleiding,” zegt toerismecoördinator Tijl De Bock. “Binnenkort komt onze nieuwe website online en dan je daar alle info terugvinden. Al doen we ook nog andere begeleide fietstochten zoals fietsen in de Kalkense meersen en de Floraliën.” Voor deze en andere evenementen kan je info vinden via het infopunt, Facebook, Instagram en binnenkort via www.wegvanwetteren.be

Beluister de reportage hieronder:

Laatst gespeeld op Accent

04:22
cover of ROXETTE with Queen of Rain

ROXETTE

Queen of Rain
04:19
cover of SHEPPARD with Good Time

SHEPPARD

Good Time
04:15
cover of TOURIST LEMC with Koning Liefde

TOURIST LEMC

Koning Liefde
04:13
cover of FIFTY FIFTY with Cupid

FIFTY FIFTY

Cupid
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.