Fietsers- en voetgangersbrug Oude Dokken Gent

Gepost door Johan Van Bever op 15 april 2020 - 9:40

Vlaams minister van Economie Hilde Crevits maakt via het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling 1,34 miljoen euro vrij voor de aanleg van een nieuwe fietsers- en voetgangersbrug aan de Oude Dokken in Gent. De totale kostprijs van de brug bedraagt 3,3 miljoen euro.

Met de toekenning van de middelen wordt het licht op groen gezet voor de realisatie van de nieuwe Matadibrug. Fietsers en voetgangers krijgen er zo een belangrijke nieuwe verbinding met het stadscentrum bij. De Matadibrug wordt, na de Bataviabrug, de tweede fietsers- en voetgangersbrug die de Oude Dokken met de binnenstad zal verbinden.

Als alles volgens plan verloopt, kan de brug er eind 2022 liggen. “De komst van deze brug is cruciaal voor de herbestemming van de Oude Dokken,” reageert burgemeester Mathias De Clercq. “Het voormalige havengebied wordt door sogent (het Gentse Stadsontwikkelingsbedrijf) herbestemd tot een volledig nieuw stadsdeel aan het water, met zo’n 1.200 nieuwe woningen, groen en publieke voorzieningen. Samen met de al gerealiseerde Bataviabrug zal de Matadibrug ervoor zorgen dat de nieuwe woonwijk een volwaardig onderdeel wordt van Gent en op een duurzame manier wordt verbonden met het stadscentrum. De Europese steun is dan ook onontbeerlijk voor de realisatie van dit project.”

 

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

STEPS

Last Thing On My Mind
22:05

ED SHEERAN

Afterglow
22:02

LEWIS CAPALDI

Forget Me (LIKETHIS Remix)
21:56

MILEY CYRUS, DUA LIPA

Prisoner
21:53

BRITNEY SPEARS

Till The World Ends
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Dit is een test

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.