Fietsonderdoorgang is open

Johan Van Bever
10 juli 2020 - 13:58
Fietsonderdoorgang is open

Met een gloednieuwe fietsonderdoorgang langs de Schelde onder het kruispunt van de Sint-Lievenspoort in Gent, is één van de gevaarlijkste fietsoversteekplaatsen langs de Gentse stadsring weggewerkt.

Op 10 juli konden de eerste fietsers veilig onder het kruispunt door fietsen in plaats van de zeven rijstroken op het kruispunt te dwarsen. De oversteekplaats op het kruispunt verdwijnt. Die aan de kant van het Zuid is ook aangepast, zodat fietsers hier in twee richtingen kunnen oversteken.

Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters is tevreden. “Eén van de gevaarlijkste plekken voor fietsers in Gent is voorgoed verleden tijd. Met deze realisatie maken we de fietstocht naar het werk of de school voor veel mensen een pak veiliger. Een investering van 3,7 miljoen euro die de verkeersveiligheid volledig ten goede komt”

Gents Schepen van Openbare werken Filip Watteeuw is ook blij. : De oversteek over het kruispunt is een nachtmerrie voor fietsers: complex, zeer druk en grote afstanden te overbruggen. Nu kunnen fietsers in veilige en comfortabele omstandigheden hun weg verder zetten. Dit is echt een heel belangrijke stap vooruit voor de verkeersveiligheid in Gent.

Laatst gespeeld op Accent

02:47
cover of TROBI & RONNIE FLEX with Love Song

TROBI & RONNIE FLEX

Love Song
02:44
cover of Michael Marcagi with Scared To Start

Michael Marcagi

Scared To Start
02:41
cover of KESHA with Tik Tok

KESHA

Tik Tok
02:37
cover of DE JEUGD VAN TEGENWOORDIG with Ze Is Pas Net Begonnen (Leerstage / Werkstage)

DE JEUGD VAN TEGENWOORDIG

Ze Is Pas Net Begonnen (Leerstage / Werkstage)
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.