Luister Live

Fietsonderdoorgang is open

- 10 juli 2020 - 13:58

Met een gloednieuwe fietsonderdoorgang langs de Schelde onder het kruispunt van de Sint-Lievenspoort in Gent, is één van de gevaarlijkste fietsoversteekplaatsen langs de Gentse stadsring weggewerkt.

Op 10 juli konden de eerste fietsers veilig onder het kruispunt door fietsen in plaats van de zeven rijstroken op het kruispunt te dwarsen. De oversteekplaats op het kruispunt verdwijnt. Die aan de kant van het Zuid is ook aangepast, zodat fietsers hier in twee richtingen kunnen oversteken.

Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters is tevreden. “Eén van de gevaarlijkste plekken voor fietsers in Gent is voorgoed verleden tijd. Met deze realisatie maken we de fietstocht naar het werk of de school voor veel mensen een pak veiliger. Een investering van 3,7 miljoen euro die de verkeersveiligheid volledig ten goede komt”

Gents Schepen van Openbare werken Filip Watteeuw is ook blij. : De oversteek over het kruispunt is een nachtmerrie voor fietsers: complex, zeer druk en grote afstanden te overbruggen. Nu kunnen fietsers in veilige en comfortabele omstandigheden hun weg verder zetten. Dit is echt een heel belangrijke stap vooruit voor de verkeersveiligheid in Gent.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

Procol Harum

A Whiter Shade Of Pale
14:51

Justin Wellington

Iko iko
14:48

Sting

Love Is The Seventh Wave
14:43

Bruce Springsteen

Tougher than the rest
14:40

Gabriel Rios

Broad daylight