Fietsroute tussen Terdonk en Kerkbrugge-Langerbrugge ingefietst

Johan Van Bever
27 mei 2022 - 16:20
Fietsroute tussen Terdonk en Kerkbrugge-Langerbrugge ingefietst

De veilige fietsroute tussen het veer van Terdonk en de Gentweg in Kerkbrugge-Langerbrugge is een feit, ideaal voor woon-werkverkeer en fietsende scholieren in het havengebied van North Sea Port.
​Om dit te vieren, kregen voorbijkomende fietsers een ontbijtkoek, een stuk fruit of een koffie als traktatie. Het gemeentebestuur van Evergem fietste ook een stukje van de route in samen met de projectpartners.

Naast de aanleg van 1.460 meter vrijliggend fietspad zorgen een aantal bufferende bosjes voor nieuw en extra groen in het gebied. Hiervoor werden in totaal 17.000 stuks bosgoed aangeplant. Ook de nieuwe paden werden in een groen jasje gestoken. Waar mogelijk werden hoogstammige zomereiken aangeplant, 157 stuks. Ook 14 zomerlindes en 14 zomereiken begeleiden de nieuwe fietspaden.

Aan het knooppunt ter hoogte van de Wildestraat staat een moeraseik te pronken. Een ideale plek om even te verpozen. Men vindt er een picknicktafel en leunbalken om de fiets veilig te stallen. Langs het fietspad achter de tuinen van de Doornzeelsestraat vullen struiken de ruimte tussen de eiken op om zo de privacy van de bewoners te verzekeren.

Laatst gespeeld op Accent

04:08
cover of MADONNA with American Life

MADONNA

American Life
04:05
cover of ANNAGRACE with Celebration

ANNAGRACE

Celebration
04:01
cover of LUKE COMBS with Fast Car

LUKE COMBS

Fast Car
03:57
cover of THE WEEKND, DAFT PUNK with Starboy

THE WEEKND, DAFT PUNK

Starboy
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.