Fietsroute tussen Terdonk en Kerkbrugge-Langerbrugge ingefietst

27 mei 2022 - 16:20 | auteur: Johan Van Bever

De veilige fietsroute tussen het veer van Terdonk en de Gentweg in Kerkbrugge-Langerbrugge is een feit, ideaal voor woon-werkverkeer en fietsende scholieren in het havengebied van North Sea Port.
​Om dit te vieren, kregen voorbijkomende fietsers een ontbijtkoek, een stuk fruit of een koffie als traktatie. Het gemeentebestuur van Evergem fietste ook een stukje van de route in samen met de projectpartners.

Naast de aanleg van 1.460 meter vrijliggend fietspad zorgen een aantal bufferende bosjes voor nieuw en extra groen in het gebied. Hiervoor werden in totaal 17.000 stuks bosgoed aangeplant. Ook de nieuwe paden werden in een groen jasje gestoken. Waar mogelijk werden hoogstammige zomereiken aangeplant, 157 stuks. Ook 14 zomerlindes en 14 zomereiken begeleiden de nieuwe fietspaden.

Aan het knooppunt ter hoogte van de Wildestraat staat een moeraseik te pronken. Een ideale plek om even te verpozen. Men vindt er een picknicktafel en leunbalken om de fiets veilig te stallen. Langs het fietspad achter de tuinen van de Doornzeelsestraat vullen struiken de ruimte tussen de eiken op om zo de privacy van de bewoners te verzekeren.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

MICHAEL JACKSON

Black Or White
09:11

KRISTINE W

Feel What You Want
09:06

ISABELLE A

Ik Weet Wat Ik Wil
09:02

TALK TALK

It's My Life
08:59

ERASURE

Take A Chance On Me
Bekijk meer platen