Fietssnelweg Wetteren-Schellebelle bijna klaar

22 januari 2020 - 13:27 | auteur: Johan Van Bever

Tussen de Warandelaan in Wetteren en Ertbrug in Schellebelle wordt de laatste hand gelegd aan de fietssnelweg langsheen de spoorweg. Nu heeft de gemeente ook een bezettingsovereenkomst gesloten meet Infrabel. Dat maakt het mogelijk dat er voetgangers en fietsers mogen rijden op de stukken fietspad op gronden die in eigendom zijn van infrabel. De gemeente betaalt daar 340 euro per jaar voor.

De fietssnelweg tussen Gent en Dendermonde en tussen Gent en Aalst is dan voor twee derden gerealiseerd. Het eerste stuk ligt er al tussen de Wetterstraat in Overbeke en het station van Kwatrecht. Nu is het stuk tussen de Warandelaan en Ertbrug bijna klaar.

Later volgt ook nog het stuk tussen Kwatrecht station en Melle station. Op het traject Spoorweglaan en Viktor Van Sandelaan volgen de fietsers de gewone rijweg die naast de sporen loopt. Er is wel nog een haalbaarheidsonderzoek bezig om een tunnel te graven onder het gevaarlijke kruispunt van de Ijzeren Brug, dat is de kruising met de Acaciastraat.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

David Bowie

Modern love
10:45

BEYONCÉ

Single Ladies (Put A Ring On It)
10:42

Vanessa Paradis

Be my baby
10:39

George Ezra

Anyone for you
10:34

Eric Clapton

Forever Man
Bekijk meer platen