Luister Live

Fietstaxi’s nu ook in het centrum

13 juni 2021 - 9:09

Al sinds april rijden drie fietstaxi’s van Trivelo rond in de wijk Sluizeken-Tolhuis-Ham. Ze vervoeren senioren en minder mobiele Gentenaars naar een bestemming naar keuze, zoals de winkel of de dokter. Omdat het project een succes is, sloegen de Stad Gent en Trivelo de handen in elkaar voor een uitbreiding.

Tot eind september zullen de fietstaxi’s ook uitrijden in het centrum en een groot deel daarbuiten. In totaal gaat het om drie triofietsen en een tandem. Ze hebben hun basis in het stadscentrum en pikken mensen op in een straal van 4 kilometer. Afhankelijk van de beschikbaarheid zullen ze ook in het autovrij gebied staan, waar ze zonder reservatie hun diensten aanbieden.

De vrijwilligers die de fiets besturen, zijn een mix van Gentenaars en nieuwkomers. Trivelo werkt daarvoor samen met IN-Gent en met Refu Interim, dat vluchtelingen en nieuwkomers aan het werk helpt als vrijwilliger. De nieuwkomers zijn enthousiast: ze leren de stad al fietsend kennen en oefenen hun Nederlands door een praatje te maken. De kleine vrijwilligersvergoeding geeft hen een duwtje in de rug.  

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

Level 42

Hot water
05:41

Sioen

No conspiracy at all
05:37

Ann Lee

2 Times
05:33

Angele

Balance ton quoi
05:29

Genesis

Land Of Confusion