Fietsvakken voor fietswrakken

Johan Van Bever
16 maart 2023 - 0:19
Fietsvakken voor fietswrakken

Wie een oude of kapotte fiets kwijt wil, kan hem tot september gewoon achterlaten in een van de acht ‘fietsvakken voor fietswrakken’ her en der in de stad.

Wie een oude of kapotte fiets kwijt wil, kan die nu in zijn geheel in het fietsendepot in de Maaltebruggestraat afzetten. Toch belanden veel exemplaren gewoon in de openbare ruimte. De Fietsambassade haalt zo jaarlijks meer dan 5.000 van die weesfietsen op. Om daar een mouw aan te passen, start er straks een proefproject. Er komen in totaal acht ‘fietsvakken voor fietswrakken’. Die blijven staan tot september.

Op donderdag 16 maart komt er één aan Luca School of Arts (Alexianenplein), HoGent Campus Schoonmeersen (Voskenslaan, parking gebouw B), UGent Campus De Sterre (Krijgslaan, gebouw S5), Artevelde Hogeschool Campus Kattenberg, Odisee Technologiecampus Rabot (Gebr. De Smetstraat) en het fietsendepot in de Maaltebruggestraat. vrijdag volgt buurtcentrum Dampoort (Doornakkerstraat) en één aan de Meubelfabriek (Meibloemstraat).

De Fietsambassade haalt de fietsen wekelijks op. Een deel krijgt een tweede leven als tweedehandsfiets, van de andere exemplaren worden de onderdelen gerecupereerd voor herstellingen. Het project is een samenwerking tussen de Stad en De Fietsambassade en de hogeronderwijsinstellingen, buurtcentrum Dampoort, de Meubelfabriek en El Laboristo. Zij zorgen voor een locatie en houden een oogje in het zeil.

Laatst gespeeld op Accent

23:18
cover of A SPLIT SECOND with Flesh (Perfecto Rmx)

A SPLIT SECOND

Flesh (Perfecto Rmx)
23:14
cover of TENTH PLANET with Ghosts

TENTH PLANET

Ghosts
23:10
cover of 4TUNE 500 with Dancing In The Dark

4TUNE 500

Dancing In The Dark
23:05
cover of SIED VAN RIEL with Rush

SIED VAN RIEL

Rush
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.