Fietsvakken voor fietswrakken

Johan Van Bever
16 maart 2023 - 0:19
Fietsvakken voor fietswrakken

Wie een oude of kapotte fiets kwijt wil, kan hem tot september gewoon achterlaten in een van de acht ‘fietsvakken voor fietswrakken’ her en der in de stad.

Wie een oude of kapotte fiets kwijt wil, kan die nu in zijn geheel in het fietsendepot in de Maaltebruggestraat afzetten. Toch belanden veel exemplaren gewoon in de openbare ruimte. De Fietsambassade haalt zo jaarlijks meer dan 5.000 van die weesfietsen op. Om daar een mouw aan te passen, start er straks een proefproject. Er komen in totaal acht ‘fietsvakken voor fietswrakken’. Die blijven staan tot september.

Op donderdag 16 maart komt er één aan Luca School of Arts (Alexianenplein), HoGent Campus Schoonmeersen (Voskenslaan, parking gebouw B), UGent Campus De Sterre (Krijgslaan, gebouw S5), Artevelde Hogeschool Campus Kattenberg, Odisee Technologiecampus Rabot (Gebr. De Smetstraat) en het fietsendepot in de Maaltebruggestraat. vrijdag volgt buurtcentrum Dampoort (Doornakkerstraat) en één aan de Meubelfabriek (Meibloemstraat).

De Fietsambassade haalt de fietsen wekelijks op. Een deel krijgt een tweede leven als tweedehandsfiets, van de andere exemplaren worden de onderdelen gerecupereerd voor herstellingen. Het project is een samenwerking tussen de Stad en De Fietsambassade en de hogeronderwijsinstellingen, buurtcentrum Dampoort, de Meubelfabriek en El Laboristo. Zij zorgen voor een locatie en houden een oogje in het zeil.

Laatst gespeeld op Accent

16:36
cover of R. KELLY with The World

R. KELLY

The World's Greatest
16:31
cover of SONIC SOUL ORCHESTRA FT. KATHY BROWN with Touch Me

SONIC SOUL ORCHESTRA FT. KATHY BROWN

Touch Me
16:27
cover of FAT BOYS, CHUBBY CHECKER with The Twist

FAT BOYS, CHUBBY CHECKER

The Twist
16:24
cover of LEIGH-ANNE with Don

LEIGH-ANNE

Don't Say Love
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.