Financiering voor alzheimermonderzoek UGent

Johan Van Bever
11 maart 2021 - 17:27
Financiering voor alzheimermonderzoek UGent

De Stichting Alzheimer Onderzoek financiert twee onderzoeksprojecten van de UGent voor een totaalbedrag van 500.000 euro.

Professor Roosmarijn Vandenbroucke en professor Jan Gettemans ontvangen elk 250.000 euro voor hun onderzoek naar Alzheimer. De organisatie investeert jaarlijks in wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaken en mogelijke behandelingsmethoden van de ziekte van Alzheimer en aanverwante hersenziekten.

Op dit moment is er geen medicijn tegen Alzheimer hoewel 1 op de 3 vrouwen en 1 op de 8 mannen een vorm van dementie ontwikkelt.

Het onderzoek van professor Roosmarijn Vandenbroucke (faculteit Wetenschappen) richt zich op een nieuwe manier om de zoekte te bestrijden. Het doel is om een multidimensionale immunotherapie te ontwerpen die de volledige kracht van het immuunsysteem (opnieuw) benut om de ziekte van Alzheimer te stoppen of te vertragen.


Het onderzoek van professor Jan Gettemans (faculteit Geneeskunde en Gezondheidswetenschappen) viseert het apoE4 eiwit dat een rol speelt in de ontwikkeling van de ziekte van Alzheimer.  Met llama nanobodies wordt geprobeerd de structuur van apoE4 bij te sturen, zodat Alzheimer voorkomen kan worden.

Laatst gespeeld op Accent

01:21
cover of 8KAYS, BRAEV with Basic

8KAYS, BRAEV

Basic
01:18
cover of SAXO with Les Bruits de la Forêt

SAXO

Les Bruits de la Forêt
01:15
cover of DA RICK with Rumble

DA RICK

Rumble
01:12
cover of DAVID GUETTA with Family Affair (Dance For Me)

DAVID GUETTA

Family Affair (Dance For Me)
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.