Fitnesscentra willen weer open

Johan Van Bever
21 februari 2021 - 12:40
Fitnesscentra willen weer open

De fitnesscentra willen weer open. 128 fitnesscentra, waaronder NRG Fitness in Wetteren (foto), hielden zondag een actie. Men kon er lopen en fietsen, in open lucht.

Elke dag dat fitnesscentra gesloten blijven, kost dit mensenlevens, argumenteert woordvoerder Roas Lamine.  Door de lockdown zijn meer dan 1.000 fitness clubs in België al enige tijd gesloten. Sport en fitness zijn nochtans zeer belangrijk voor zowel de lichamelijke als de mentale gezondheid. Net om die reden kwam de fitness-sector zondag letterlijk in beweging met deze actie. De actie werd coronaproof georganiseerd op locatie bij alle deelnemende centra.

Elk jaar sterven bijna 60.000 Belgen aan hart- en vaatziekten of kanker. Meer dan de helft daarvan zijn gerelateerd aan een ongezonde leefstijl. Fitness is belangrijk als preventief middel en redt zo naar schatting 10.000 mensenlevens per jaar. Door de sluiting van de fitnesscentra omwille van de coronamaatregelen konden ongeveer 1.000.000 Belgen niet naar de sportclub of fitness en daardoor liepen ze beweegachterstand op. De gevolgen van deze beweegachterstand op de fysieke en mentale gezondheid zijn legio. De fitnessondernemers begrijpen niet waarom zij omwille van ‘gezondheidsredenen’ nog niet mogen heropenen. Met deze actie wou de fitness-sector een noodkreet slaken.

Laatst gespeeld op Accent

15:00
cover of TINA COUSINS with Pray

TINA COUSINS

Pray
14:55
cover of BRITNEY SPEARS with I Wanna Go

BRITNEY SPEARS

I Wanna Go
14:51
cover of SWEDISH HOUSE MAFIA with Ray of Solar

SWEDISH HOUSE MAFIA

Ray of Solar
14:47
cover of LENE MARLIN with Sitting Down Here

LENE MARLIN

Sitting Down Here
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.