Foca Run in Oordegem

Johan Van Bever
19 juni 2022 - 11:29
Foca Run in Oordegem

Op vrijdag 24 juni wordt op Oordegemdorp voor de 2de keer gelopen ten voordele van het Kinderkankerfonds.


Vijf jaar is het intussen geleden dat Roland Uyttendaele en Marc Foket aanklopten bij de organisatoren van de Calipage Run uit Wetteren om ook in Oordegem een stratenloop te organiseren voor het goede doel. De eerste editie van de Foca Run 2017 was met 600 deelnemers meteen een schot in de roos. Op een massaal bijgewoonde slotreceptie kon een cheque van 21.130 euro aan het Kinderkankerfonds overhandigd worden.


De samenwerking tussen Foca Run en Calipage Run werd nog versterkt en bezegeld met een beurtrol. Wat in Oordegem kon moest ook in Wetteren lukken en Rik Ost en Bart Maes lokten voor de Calipage Run 2018 ruim 1200 deelnemers naar de Warande. Met een opbrengst van maar liefst 35.162 euro werd bij MFP Sint Lodewijk een buitenfitness gerealiseerd en tal van elektrische rolstoelfietsen en handbikes aangekocht.


In 2019 lastte Oordegem een sabbat jaar in en om de continuïteit te verzekeren organiseerde Wetteren een nieuwe Calipage Run tvoor het Immuno-T project van prof. Dr. Tessa Kerre van UZ Gent. Die editie van 2019 bracht 14.153 euro op. Post corona, na 2 jaar van uitstel staat nu de 2de Foca Run in Oordegem op het programma en gaat de opbrengst andermaal en integraal naar het Kinderkankerfonds.


Intussen staat de teller van wat beide organisatoren samen voor het goede doel verzamelden op 70.445 eur. “De kaap ronden van 100.000 euro zou mooi zijn!” klinkt het bij Marc Foket van Foca keukens.
Inschrijven kan online aan een verlaagd tarief tot 23-6. De dag zelf kan er ter plaatse nog ingeschreven worden aan het standaardtarief. Alle info op www.focarun.be.

Laatst gespeeld op Accent

09:26
cover of NELLY, KELLY ROWLAND with Dilemma

NELLY, KELLY ROWLAND

Dilemma
09:22
cover of GURU JOSH with Infinity (1990

GURU JOSH

Infinity (1990's: Time For The Guru)
09:17
cover of FUNKY GREEN DOGS with Fired Up!

FUNKY GREEN DOGS

Fired Up!
09:12
cover of NAS FEAT. LAURYN HILL with If I Ruled the World

NAS FEAT. LAURYN HILL

If I Ruled the World
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.