Foodtruck Ribs’n Dips: “Ontstaan als zever op café, één jaar later een echte zaak”

Fabian Tack
9 oktober 2017 - 20:09
Foodtruck Ribs’n Dips: “Ontstaan als zever op café, één jaar later een echte zaak”

De Wetterse studenten Robin Wettinck en Anthony Vandaele startten afgelopen zomer hun eigen foodtruck Ribs ’n Dips op. Robin kwam langs tijdens de Kwetteraars om over hun zaak te vertellen. “Gedaan met hard kauwen op de ribben, wij kiezen voor slowcooked ribbetjes in een wrap.”

Robin en Anthony leerden elkaar jaren geleden kennen in het Prullenbos waar ze beiden werkten. “Het klikte meteen en sindsdien zijn we beste vrienden. Beiden zijn we gepassioneerd door de horeca en we zijn ook in die richting gaan studeren. We droomden ervan om een eigen zaak op te starten. Op een van de avonden dat we er over zeverden, hebben we besloten dat we er samen voor zouden gaan. En effectief één jaar later was onze foodtruck een feit.”

Open & modern

Zo’n foodtruck is niet op één dag gebouwd. “We hebben in februari een pipowagen gekocht en dan hebben we hem volledig ontmanteld en in een halfjaar tijd omgetoverd tot onze foodtruck. Gelukkig konden we daarvoor rekenen op de ongelooflijke hulp en steun van Wouter Thibo. Het was voor ons belangrijk dat onze zaak vooral open, modern en toegankelijk zou zijn en dat is goed gelukt.”

Slowcooked

Robin en Anthony wilden graag een jong en origineel concept.  “We houden van lekkere dips en goed vlees. Aangezien jongeren ook graag ribbetjes eten, besloten we daarvoor te gaan. Onze ribben gaan zo’n drie à vier uur in de oven, we halen dan het vlees van het bot en leggen het in een wrap met een koolsalade en zelfgemaakte barbecuesaus erbij.” Ze werkten drie formules uit voor privéfeesten. “We hebben een formule met onze ribbetjes als hoofdgerecht à volonté maar er is ook een vegetarisch alternatief, namelijk falafel op basis van kikkererwten. Vervolgens kan je ervoor kiezen om het hoofdgerecht te kiezen samen met dessert of hapjes. Ons dessert is chocoladefondue met vers fruit en onze hapjes bestaan uit dips met guacamole, barbecue chicken en pizza jalapeño. Onze laatst formule bestaat uit hoofdgerecht, dessert en hapjes.”

Droomstart

De opening in juli was meteen een grote test voor de twee studenten: “We hebben die laatste week voor de opening enorm hard gewerkt om alles af te krijgen en op onze opening zelf waren 70 mensen aanwezig. Een echte vuurdoop maar ze is goed verlopen. En sindsdien hebben we ook veel aanvragen gehad in de zomer. We hebben bijna elke week een event gehad, een droomstart. We hadden het echt niet verwacht. Zo hebben we bijvoorbeeld op Camping Prullenbos gestaan en ook op het Wetterse Theater-en muziekfestival Shortwood.” De winter is traditioneel iets rustiger maar ze hebben toch ook al weer wat aanvragen gekregen. “Vooral voor nieuwjaarsrecepties en communiefeesten beginnen we wel verzoeken binnen te krijgen.”

Artepreneur

Aangezien de twee vrienden nog studeren, was het financiële plaatje ook niet zo eenvoudig. “We hebben alles zelf gefinancierd en betaald met onze studentenjob. We mogen ook rekenen op de steun van Artepreneur waardoor we het statuut van student-ondernemers hebben verworven dankzij de Arteveldehogeschool.” Robin en Anthony hopen volgend jaar alweer wat uit te breiden. “We willen er graag een echte beleving van maken door optredens aan te bieden maar we zouden ook graag zelf meubelen maken die passen bij ons concept.”

Herbeluister hieronder het interview met Robin.

Meer info op de website en via de facebookpagina.

 

 

 

Laatst gespeeld op Accent

07:24
cover of JX with Son Of A Gun (Hooj Edit)

JX

Son Of A Gun (Hooj Edit)
07:22
cover of TIËSTO X FAST BOY with All My Life

TIËSTO X FAST BOY

All My Life
07:19
cover of BARRY WHITE, FUNKSTAR DE LUXE with Let The Music Play

BARRY WHITE, FUNKSTAR DE LUXE

Let The Music Play
07:13
cover of WESTLIFE with If I Let You Go

WESTLIFE

If I Let You Go
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.