Freddie Webber lanceert plaat I.E. “Hiermee wil ik aan iedereen tonen wie ik ben”

Fabian Tack
14 december 2018 - 13:35
Freddie Webber lanceert plaat I.E. “Hiermee wil ik aan iedereen tonen wie ik ben”

Freddie Webber is ondertussen geen onbekende meer voor de crew van Radio Accent. Afgelopen zaterdag was hij in de studio aanwezig om zijn nieuwste plaat voor te stellen. De plaat heet ‘I.E.’ en bevat enkele nieuwe straffe hits van de Brits Gentse zanger.

‘I.E.’ is een verwijzing naar het Engelse ‘for example’, waarmee Webber verwijst naar zijn liedjes. “De songs die ik samen met Tom Cooman van Ghent Music gemaakt heb, zijn de beste voorbeelden van mijn stijl en hoe ik muziek maak. Daarnaast is het een verwijzing naar mijn naam. Veel mensen schrijven mijn naam met een ‘y’, en hiermee wil ik dus ook duidelijk maken: mijn naam wordt geschreven met ‘ie’.”

Het opnemen van de liedjes was een hele ervaring. “Tom en ik moesten de liedjes zelf opnemen, iets wat we nog nooit gedaan hadden. We moesten dus zelf uitmaken wat goed en wat slecht klonk, en het duurde even voor we dit onder de knie hadden.”

Het schrijven van de liedjes vond Webber niet zo moeilijk. Het enige waar hij soms last mee had, was het vinden van de juiste woorden. Bij het schrijven van liedjes gaat het erom de juiste ‘vibe’ te creëren met je woorden. “De liedjes zijn een verwoording van mijn gedachten, en dat is niet altijd gemakkelijk neer te pennen. Maar als je lang genoeg wacht, dan komen de juiste woorden wel. Achteraf is het leuk om hierop terug te kijken, zien wat er allemaal in je hoofd rondspookt.”

De plaat is voorlopig enkel beschikbaar via online platforms zoals iTunes en Spotify. Het is de bedoeling om de fysieke cd te combineren met zijn volgende liedjes, die nog moeten uitkomen. Bij deze liedjes is er veel meer akoestiek te horen, waardoor je een meer levendig gevoel krijgt, alsof je naar een live-uitzending luistert. De cd zou echter meer een verzamelobject zijn. Hij wil meer inspelen op de onlinemarkt.

Webber geeft ook al enkele hints over wat er volgend jaar op zijn planning staat. “Ik werk aan een plaats waar er geoefend kan worden op performance of waar optredens gehouden kunnen worden onder begeleiding van Ghent Music. Optreden is voor mij heel belangrijk en ik doe het ook heel graag, maar het wordt minder gedaan door geluidsoverlast en om andere redenen. Het is mijn bedoeling dit terug op te krikken.”

Herbeluister Freddie hieronder:

Songs

Tekst: Maarten Bockstaele

Laatst gespeeld op Accent

04:59
cover of ANTOON with Doe Maar

ANTOON

Doe Maar
04:54
cover of KYGO, CONRAD with Firestone

KYGO, CONRAD

Firestone
04:50
cover of TLC with Dear Lie

TLC

Dear Lie
04:48
cover of MARK AMBOR with Belong Together

MARK AMBOR

Belong Together
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.