Geen domme dingen doen in Moortsele

Johan Van Bever
24 januari 2020 - 15:22
Geen domme dingen doen in Moortsele

Het gemeentebestuur van Oosterzele wil voetbalclub FCE Moortsele niet laten vallen. Dat zeggen burgemeester Johan Van Durme (CD&V/N-VA) en schepen van Ruimtelijke Ordening Els De Turck (CD&V/N-VA).

Het voetbalterrein van Eendracht Moortsele ligt zonevreemd en daarom werd twee jaar geleden een ruimtelijk uitvoeringsplan definitief goedgekeurd om de velden te regulariseren. Het terrein was trouwens uitgebreid met twee oefenvelden en in het plan is ook ruimte voor een parking. Enkele buurtbewoners trokken naar de Raad van State en die heeft nu dat plan geschorst. Het voetbalterrein ligt dus opnieuw zonevreemd. Het gemeentebestuur bekijkt welke stappen het kan zetten.

Burgemeester Van Durme waarschuwt dat de reactie van de clubspelers niet uit de hand mag lopen. “In de club heerst verbijstering en onzekerheid en sommigen denken zelfs dat er elk moment een deurwaarder kan komen om het terrein af te sluiten. Iedereen moet vooral rustig blijven. De kans bestaat dat de buurtbewoners als de grote boeman worden beschouwd. De club heeft 140 jeugdspelers, van alle leeftijden en ik hoop dat niemand domme dingen gaat doen”.

De oppositiepartijen Open VLD Plus en Groen drukken er op dat de gemeente met de buurtbewoners rond tafel gaat zitten en overleg pleegt voordat er een nieuwe procedure in gang gezet wordt.

Laatst gespeeld op Accent

14:34
cover of RAVEN MAIZE & DAVE LEE with The Real Life (Radio Edit)

RAVEN MAIZE & DAVE LEE

The Real Life (Radio Edit)
14:31
cover of METEJOOR with Groot

METEJOOR

Groot
14:27
cover of P!NK with Sober

P!NK

Sober
14:23
cover of ARMIN VAN BUUREN & GRYFFIN with What Took You So Long

ARMIN VAN BUUREN & GRYFFIN

What Took You So Long
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.