Geen gewone tweedehands boekenmarkt bij De Corridor in Wetteren: “Selectie boeken en lekkere spijzen”

31 oktober 2018 - 18:44 | auteur: Fabian Tack

Voor het eerst  zal er in De Corridor in Wetteren een boekenmarkt plaatsvinden. Die wordt samen met ‘Het Gesproken Dagblad’, het café aan het ‘Boerenhol’ in de Spoorweglaan, georganiseerd.  Op zondag 4 november slaan de twee de handen in elkaar om tweedehands boeken een nieuw leven te geven.

Het is niet de eerste keer dat De Corridor een markt zoals de boekenmarkt in het leven roept: “Vorig jaar hebben we een kerstmarkt georganiseerd,” zegt voorzitter Alex Braeckman. “Dit jaar zal er terug een kerstmarkt zijn. In de lente was er een plantenruilbeurs en die werd goed gesmaakt door het volk. En nog niet zo lang geleden was er de poëziemarkt, wat ook een groot succes was.”

De corridor probeert af te wijken van een standaard tweedehands boekenmarkt: “We proberen een selectie te maken voor de mensen die de boeken aanbieden. Iedereen heeft wel een boek op de zolder liggen en daar nemen we een afstand van. We gaan kijken naar het specifiek aanbod dat de standhouder heeft. In ons geval zijn dat boeken over cultuur, geschiedenis, biologie, muziek,… Ook romans, maar de staat moet wel in orde zijn.”

Geef ons spijzen…

Op de boekenmarkt vind je niet alleen boeken, ook zal er lekker eten en drinken te verkrijgen zijn.  “Er zal van alles te verkrijgen zijn,” aldus Alex. “Zowel warme als koude dranken, gezond en ook minder gezond eten. Voor ieder wat wils.”

Herbeluister hieronder het interview:

Meer  informatie over de evenementen vind je op de Facebookpagina van De Corridor en op www.decorridor.be

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

5NAPBACK & METEJOOR

Hoe Kon Ik Zo Dom Zijn
19:22

ANOUK

Woman
19:19

LIZZO

About Damn Time (Purple Disco Machine Remix)
19:15

ED SHEERAN

Shivers
19:12

KYGO, DNCE

Dancing Feet
Bekijk meer platen