Geen grijze muizen meer op Nieuwen Bosch

Johan Van Bever
6 juli 2021 - 13:39
Geen grijze muizen meer op Nieuwen Bosch

Vanaf 1 september 2021 zullen er geen “grijze muizen” meer flaneren in de straten van Gent. Nieuwen Bosch, een van de oudste katholieke scholen in Gent, schaft immers haar uniform af. De motivering voor deze grote stap: gelijke onderwijskansen zoals ook de stichteres van de school Jullie Billiart die al in 1810 voor ogen had.

De huidige basisschool en humaniora weerspiegelen de diversiteit van de Gentse stadsbevolking en zien die ook als een meerwaarde. De humaniora ziet het als haar expliciete missie om elke jongere gelijke kansen te geven om zich voor te bereiden op hoger onderwijs, ongeacht zijn/haar socio-economische of culturele achtergrond.

Het grijze uniform maakt al deel uit van de geschiedenis van Nieuwen Bosch sinds 1954 maar verdwijnt op 1 september 2021. Van dan af zullen de leerlingen ook via hun kledij hun identiteit kunnen uiten, uiteraard met in achtneming van een aantal kledingvoorschriften.

Het afschaffen van het uniform is al jaren voer voor discussie en heeft een groot draagvlak bij alle partijen die bij schoolgebeuren betrokken zijn (ouders, personeel, leerlingen). Het onderwerp is recent opnieuw aan bod gekomen in de schoolraad en werd unaniem goedgekeurd. Ook het schoolbestuur staat achter de afschaffing.

Laatst gespeeld op Accent

23:45
cover of ALENA with Turn It Around

ALENA

Turn It Around
23:41
cover of MARTEN HØRGER X BRANDON with Let

MARTEN HØRGER X BRANDON

Let's Try It
23:38
cover of VERACOCHA with Carte Blanche (Ilan Bluestone Remix)

VERACOCHA

Carte Blanche (Ilan Bluestone Remix)
23:34
cover of AFRIKA BAMBAATAA & WESTBAM with Agharta - The City Of Shamballa

AFRIKA BAMBAATAA & WESTBAM

Agharta - The City Of Shamballa
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.