Geen regenboogzebrapad in Laarne

Gepost door Johan Van Bever op 28 december 2021 - 16:21

Er komt geen regenboogzebrapad in Laarne. Dat werd gevraagd door gemeenteraadslid Els Verté (CD&V). Daarop ontstond een felle discussie tussen twee holebi-gemeenteraadsleden.


Christa Vincent (Open VLD) maakt deel uit van de holebi-gemeenschap maar wil helemaal geen regenboogzebrapad. Zo’n zebrapad herinnert er aan en beklemtoont dat men anders is, zegt ze.


Raadslid Vincent De Wilde (CD&V), ook uit de holebi-gemeenschap, noemt het zebrapad een statement dat belangrijk kan zijn om diegenen die ermee worstelen er toe aan te zetten er over te praten en om te weten dat Laarne iedereen verwelkomt.


De meerderheidspartijen zullen dus geen zebrapad vragen. Burgemeester Andy De Cock en schepen van Gelijke Kansen Hilde Nobels (N-VA) benadrukken wel dat bij het college, en bij uitbreiding de meerderheid, verdraagzaamheid en kunnen zijn wie je bent fundamentele waarden zijn die diep in het hart gedragen worden.

Het gemeentebestuur verwijst ook naar het advies van de mobiliteitsdienst om verkeerssignalisatie te gebruiken voor wat ze is bedoeld, namelijk het verkeer in goede banen leiden en de weginfrastructuur leesbaar houden.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

AVA MAX

Million Dollar Baby (COASTR. Remix)
04:14

2 FABIOLA

Lift U Up
04:10

CLOUSEAU

Stil
04:07

KC LIGHTS

Sky
03:57

BRITNEY SPEARS

Criminal
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Dit is een test

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.