Geen regenboogzebrapad in Laarne

28 december 2021 - 16:21 | auteur: Johan Van Bever

Er komt geen regenboogzebrapad in Laarne. Dat werd gevraagd door gemeenteraadslid Els Verté (CD&V). Daarop ontstond een felle discussie tussen twee holebi-gemeenteraadsleden.


Christa Vincent (Open VLD) maakt deel uit van de holebi-gemeenschap maar wil helemaal geen regenboogzebrapad. Zo’n zebrapad herinnert er aan en beklemtoont dat men anders is, zegt ze.


Raadslid Vincent De Wilde (CD&V), ook uit de holebi-gemeenschap, noemt het zebrapad een statement dat belangrijk kan zijn om diegenen die ermee worstelen er toe aan te zetten er over te praten en om te weten dat Laarne iedereen verwelkomt.


De meerderheidspartijen zullen dus geen zebrapad vragen. Burgemeester Andy De Cock en schepen van Gelijke Kansen Hilde Nobels (N-VA) benadrukken wel dat bij het college, en bij uitbreiding de meerderheid, verdraagzaamheid en kunnen zijn wie je bent fundamentele waarden zijn die diep in het hart gedragen worden.

Het gemeentebestuur verwijst ook naar het advies van de mobiliteitsdienst om verkeerssignalisatie te gebruiken voor wat ze is bedoeld, namelijk het verkeer in goede banen leiden en de weginfrastructuur leesbaar houden.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

EMINEM

The Way I Am
02:53

ÖWNBOSS

Move Your Body
02:50

ALAN WALKER, AVA MAX

Alone, Pt. II
02:48

ONEREPUBLIC

Sunshine
02:43

ROUTE 94, JESS GLYNNE

My Love
Bekijk meer platen