Geen windturbines in Overschelde

Johan Van Bever
11 juni 2021 - 13:57
Geen windturbines in Overschelde

De Deputatie van de Provincie Oost-Vlaanderen weigert de vergunning voor twee windturbines in de bedrijvenzone Stookte in Wetteren-Overschelde.

Tegen de komst van de 180 meter hoge turbines was veel protest gekomen vanuit de buurt. Er werd een actiecomité opgericht, 2.253 bezwaarschriften ingezameld en ook de gemeente Wetteren en het Agentschap Natuur en Bos gaven een negatief advies. Nu volgt de Provincie en weigert die een vergunning aan de bedrijven Omnichem en Recticel om op hun terrein een windturbine te bouwen. Engie kan hiertegen wel nog in beroep gaan bij de Vlaamse regering.

Uit de beoordeling blijkt dat een van de windturbines zeer dicht bij de Schelde wordt ingeplant, binnen een seizoenstrekroute voor water- en zangvogels en binnen een structuurrijk bos met bomen en constructies met potentieel voor vleermuizen. Uit het advies van het Agentschap voor Natuur en Bos blijkt dat deze turbine een te grote impact zal hebben op de natuurwaarden en de natuurlijke structuur van de Scheldevallei. Doordat deze windturbine niet voor vergunning in aanmerking komt en er in de omgeving geen andere windturbines aanwezig zijn, maakt de andere voorziene windturbine geen deel uit van een cluster. Het betreft dus een solitaire turbine en daardoor komt ook deze niet voor vergunning in aanmerking.

Laatst gespeeld op Accent

15:50
cover of CASCADA with Ain

CASCADA

Ain't No Mountain High Enough
15:44
cover of WINX with Don

WINX

Don't Laugh
15:41
cover of KENYA GRACE with Paris

KENYA GRACE

Paris
15:37
cover of MICHAEL JACKSON with Smooth Criminal

MICHAEL JACKSON

Smooth Criminal
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.