Gemeente betaalde 420.000 euro teveel BTW

14 juni 2021 - 18:40 | auteur: Johan Van Bever

Een tussenkomst van gemeenteraadslid Ira Lina Piscador (N-VA) op de gemeenteraad en navolgend onderzoek op vraag van open VLD maakt duidelijk dat de gemeente Wetteren 420.000 euro teveel aan BTW heeft betaald.

De gemeente investeerde de voorbije jaren handenvol geld in haar schoolinfrastructuur zoals de academies, site Cordonnier en de gemeentelijke kleuterschool. Om de grote achterstand in de schoolinfrastructuur in Vlaanderen wat terug te dringen besliste de overheid jaren geleden om het btw-tarief voor dergelijke werken te verlagen van 21 naar 6%. Deze wetgeving trad al in voege op 1 januari 2016.

Nu blijkt dat heel wat aannemers 21% aanrekenden. Dat werd opgemerkt door Ira Lina Piscador. Aansluitend hierop vroeg Open VLD-fractievoorzitter Paul Lauwers om alle inkomende facturen met betrekking tot schoolinfrastructuur van de voorbije jaren te controleren op de aangerekende BTW.

In al die jaren betaalde de gemeente in totaal liefst 420.000 euro teveel aan BTW zeggen Pïscador en Lauwers nadat ze het resultaat van de controle te zien kregen.

De gemeente gaat nu in overleg met de BTW-administratie om zoveel mogelijk terug te vorderen. De gemeente erkent dat de administratie onvoldoende op de hoogte was van het akkoord met de fiscus over de 6% en over de nieuwe wetgeving.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

Del Amitri

Nothing Ever Happens
02:09

Prefab Sprout

Cars And Girls
02:05

Adele

Oh my God
02:01

Opus

Live is life
01:58

Four Tops

Baby I Need Your Loving
Bekijk meer platen