Gemeentediensten verhuizen naar Rode Heuvel: “Langskomen op afspraak en twee uur gratis parkeren in ondergrondse parking”

Fabian Tack
1 februari 2018 - 14:00
Gemeentediensten verhuizen naar Rode Heuvel: “Langskomen op afspraak en twee uur gratis parkeren in ondergrondse parking”

Het is eindelijk zover. De gemeente Wetteren verhuist uit haar gebouw in de Kerkstraat naar het volledig nieuwe aangelegde plein, Rode Heuvel genaamd. Vanaf maandag 5 februari kan je in het nieuwe gemeentehuis terecht en dat ziet er volgens een voorbijganger “heel fancy uit.” 

De verhuis verloopt volgens communicatieverantwoordelijke Anke Versonnen heel vlot.”Het gaat veel beter dan we verwacht hadden. Al hadden we tegenslag met het weer, onze verhuis viel helemaal niet in het water.”

Maar de verhuis roept ook veel vragen op van Wetteraars.  Ze uiten vooral hun bezorgdheid over de bereikbaarheid van het nieuwe gebouw. “Ik vond het moeilijk om mijn weg te vinden op Rode Heuvel en ik was niet alleen,” vertelde een voorbijganger op de markt. Volgens Anke Versonnen is die bezorgdheid nergens voor nodig. “Er zijn flyers verspreid maar deze week werden ook op de grond pijlen aangebracht die de weg wijzen naar het nieuwe gemeentehuis. Mensen zullen hun weg wel vinden.”

Ook lijken weinig mensen op de hoogte te zijn van het feit dat de gemeente binnenkort vooral via afspraak zal werken. “Die aanpassing is zeker en vast groot en we weten van andere gemeenten dat het zo’n halfjaar duurt vooraleer de meeste mensen op de hoogte zijn.  Stel dat hier Wetteraars staan die er niet van op de hoogte waren, dan gaan we wel kijken of er een plaatsje vrij is zodat mensen niet nodeloos naar hier komen. We zijn erop voorbereid dat het zeker de eerste weken nog niet wijd verspreid zal zijn. Nochtans hebben we het nieuws via alle mogelijke kanalen proberen brengen. Zo heeft elke Wetteraar de speciale kijk op Wetteren gekregen, zijn er minstens vier nieuwsbrieven waarin het nieuwe systeem uitgelegd werd en daarnaast hebben we ook alle info op site, Facebook en Twitter geplaatst.”

Verder zal de ondergrondse parking vanaf maandag betalend worden. “Maar je kan er wel gratis twee uur parkeren zodat je zeker naar B-Post en het gemeentehuis kan komen zonder zorgen,” vertelt Anke.

Herbeluister hieronder de voxpop en het interview met communicatieverantwoordelijke Anke Versonnen

 

Laatst gespeeld op Accent

01:26
cover of ABOVE & BEYOND with Thing Called Love

ABOVE & BEYOND

Thing Called Love
01:21
cover of 8KAYS, BRAEV with Basic

8KAYS, BRAEV

Basic
01:18
cover of SAXO with Les Bruits de la Forêt

SAXO

Les Bruits de la Forêt
01:15
cover of DA RICK with Rumble

DA RICK

Rumble
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.