Gent autovrij op zondag 17 september

Johan Van Bever
14 september 2023 - 9:41
Gent autovrij op zondag 17 september

Tijdens ‘Gent Autovrij’ op zondag 17 september is het grootste deel van de binnenstad naar goede gewoonte weer autovrij. Ook op de fly-over zijn opnieuw geen auto’s toegelaten. Wandelaars en fietsers kunnen genieten van een fietsdorp, een vintage rommelmarkt en muziekoptredens.

Op zondag 17 september krijgen voetgangers en fietsers weer meer ademruimte. Tussen 10 en 18 uur wordt het grootste deel van de zone binnen de R40 afgesloten voor alle gemotoriseerd verkeer, met enkele uitzonderingen zoals het openbaar vervoer en thuisverplegers. De zone met de wagen inrijden, kan niet. De zone verlaten kan altijd, maar dan stapvoets en via de grote verkeersassen.

De Stad Gent organiseert geen speciale activiteiten, maar toch valt er heel wat te beleven. Zo verandert De Fietsambassade de stadshal van 11 tot 17 uur in een heus fietsdorp. Fietshandelaars presenteren hun waren, je kan gratis je fiets laten markeren en je banden oppompen, een fietsacrobaat toont zijn kunsten en er zijn koffies en ijsjes te koop.

Er is ook de ABSoluut Gent 10 Mijl, een vintage- en tweedehandsmarkt op het Sint-Pietersplein en er zijn optredens op Sint-Anna. In de kiosk op de Kouter treedt de Brass Band Gent op, en daarna geeft de Bulgaarse folkloredansgroep Zdravets een dansles.

Laatst gespeeld op Accent

04:29
cover of NYA & CHRLY with Move My Feet To This

NYA & CHRLY

Move My Feet To This
04:26
cover of BRUNO MARS with Grenade

BRUNO MARS

Grenade
04:24
cover of AQUA with Barbie Girl (Tiësto Remix)

AQUA

Barbie Girl (Tiësto Remix)
04:20
cover of JOHN NEWMAN with Cheating

JOHN NEWMAN

Cheating
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.