Luister Live

Gent: Bestelwagen pakjesdienst gestolen

19 februari 2021 - 17:31

Donderdagnamiddag omstreeks 15.25 uur kreeg de politie van Gent een oproep van een medewerker van een onderaannemer van B-Post dat de witte bestelwagen waarmee hij pakjes rondvoerde gestolen was op het Rerum Novarumplein in Gent. Een onbekende was er met de bestelwagen vandoor gegaan.

Dankzij het Track & Trace-systeem kon de bestelwagen gelokaliseerd en gevolgd worden. Er ontstond een achtervolging waarbij meerdere politievoertuigen betrokken waren. De bestuurder nam de afrit De Pinte en reed vervolgens via de N60 richting Oudenaarde.

De bestuurder van de gestolen bestelwagen vertoonde tijdens zijn vlucht uiterst verkeersonveilig gedrag waarbij onder meer werkmannen, fietsers en tegenkomend verkeer ternauwernood een aanrijding konden vermijden. Hij werd door de politie meermaals aangemaand om te stoppen, doch negeerde de bevelen. Tijdens de achtervolging beging de bestuurder meerdere verkeersinbreuken.

De bestelwagen kon uiteindelijk door de politie van PZ Schelde-Leie klemgereden worden in de Molenstraat in Gavere. De bestuurder, een 39-jarige man met de Iraanse nationaliteit met verblijfplaats in Gent, werd gearresteerd..

Het gaat om dezelfde persoon die op 23 maart vorig jaar een bestelwagen van een Gentse restaurant stal. De man werd hiervoor op 23 april 2020 veroordeeld door de correctionele rechtbank in Gent.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

INXS

New sensation
16:22

Olivia

La di da
16:17

George Michael

Careless Whisper
16:13

Yello

Vicious Games (Single Version)
16:07

Barbara Pravi

Voila