Gent: Binnengebieden van huizenblokken moeten kwalitatiever

Johan Van Bever
15 maart 2021 - 14:25
Gent: Binnengebieden van huizenblokken moeten kwalitatiever

De stad Gent wil dat binnengebieden van huizenblokken kwalitatiever benut worden. Er moet meer groen en publieke ruimte komen.

In sommige wijken van Gent zijn binnengebieden van huizenblokken volgebouwd met garageboxen of loodsen. Andere binnengebieden worden volgebouwd met woningen. Dat veroorzaakt extra druk op al dichtbevolkte wijken, die ook steeds meer inwoners te verwerken krijgen. Bovendien is er zo minder plaats voor maakbedrijfjes en ateliers, groen of voorzieningen zoals crèches of dokterspraktijken.

In die ‘binnenblokken’ in dichtbevolkte wijken wil de Stad Gent meer groen, publieke ruimte en ruimte voor economie en voorzieningen creëren. Veel van die binnengebieden zijn ook ontstaan door ateliers die door de jaren heen zijn verdwenen, zoals de Meubelfabriek op de Meibloemsite. De Stad Gent wil in binnenblokken dus ook opnieuw maakateliers en werkruimtes mogelijk maken.

Gent wil nu ook dat bouwpromotoren zoveel mogelijk ontharden en vergroenen. Dat betekent bijvoorbeeld dat bij nieuwe projecten wordt ingezet op groendaken, bomen of groene doorsteken en waar mogelijk openbaar groen wordt gerealiseerd. Waardevolle gebouwen moeten behouden worden en kunnen een nieuwe functie krijgen.


Laatst gespeeld op Accent

07:58
cover of RAFFA FL with Ritmo

RAFFA FL

Ritmo
07:55
cover of KRISTINE W with Feel What You Want

KRISTINE W

Feel What You Want
07:50
cover of KATE RYAN with Désenchantée

KATE RYAN

Désenchantée
07:46
cover of TVORCHI with Heart of Steel (EUROVISION 23 - UKRAINE)

TVORCHI

Heart of Steel (EUROVISION 23 - UKRAINE)
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.