Luister Live

Gent: Binnengebieden van huizenblokken moeten kwalitatiever

15 maart 2021 - 14:25

De stad Gent wil dat binnengebieden van huizenblokken kwalitatiever benut worden. Er moet meer groen en publieke ruimte komen.

In sommige wijken van Gent zijn binnengebieden van huizenblokken volgebouwd met garageboxen of loodsen. Andere binnengebieden worden volgebouwd met woningen. Dat veroorzaakt extra druk op al dichtbevolkte wijken, die ook steeds meer inwoners te verwerken krijgen. Bovendien is er zo minder plaats voor maakbedrijfjes en ateliers, groen of voorzieningen zoals crèches of dokterspraktijken.

In die ‘binnenblokken’ in dichtbevolkte wijken wil de Stad Gent meer groen, publieke ruimte en ruimte voor economie en voorzieningen creëren. Veel van die binnengebieden zijn ook ontstaan door ateliers die door de jaren heen zijn verdwenen, zoals de Meubelfabriek op de Meibloemsite. De Stad Gent wil in binnenblokken dus ook opnieuw maakateliers en werkruimtes mogelijk maken.

Gent wil nu ook dat bouwpromotoren zoveel mogelijk ontharden en vergroenen. Dat betekent bijvoorbeeld dat bij nieuwe projecten wordt ingezet op groendaken, bomen of groene doorsteken en waar mogelijk openbaar groen wordt gerealiseerd. Waardevolle gebouwen moeten behouden worden en kunnen een nieuwe functie krijgen.


Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

Michael Buble

All i want for christmas is you
05:00

BIlly Joel

River of dreams
04:56

Coldplay

My universe (met BTS)
04:52

Kelis

Caught out there (old b club)
04:48

Eurythmics

Love is a stranger