Gent Europese Jongerenhoofdstad

Johan Van Bever
24 januari 2024 - 22:56
Gent Europese Jongerenhoofdstad

Gent is een jaar lang Europese Jongerenhoofdstad en geeft het startschot voor dat jaar op 16, 17 en 18 februari met tal van activiteiten voor en door jongeren én een feestje op 15 locaties. Daarna valt er het hele jaar door van alles te beleven, van een Groot Debat rond de verkiezingen tot Asfalt, een festival rond straatsporten en ‘urban culture’.

De ‘plenaire opening’ op vrijdag is het officiële luik. Zo’n 650 Gentse, Belgische én Europese genodigden verzamelen in De Vooruit voor het startschot van Ghent EYC. Na de speeches is er een jongerenshow met onder meer slam poetry, drag queens en performances. Voor het grote publiek is er diezelfde avond ‘Cluster’, een nightlife-festival waarbij jongerencollectieven één nacht lang vijftien iconische uitgaanslocaties overnemen: van de Chinastraat tot de Charlatan.

Op zaterdag en zondag zijn er tal van activiteiten voor en door jongeren. Zo kunnen skaters zich uitleven in de voormalige Aldi aan de Franse vaart en kunnen jonge muzikanten jammen in de repetitieruimtes van Oort aan de Tolhuiskaai. Aan de Rigakaai is er zaterdag een fietsfestival om de mobiliteit van jongeren met een vluchtverhaal te vergroten. Op zondag is er een fietstocht door de stad. Een overzicht en praktische info vind je op www.ghenteyc.eu. Veel activiteiten komen ook doorheen het jaar terug.

Laatst gespeeld op Accent

05:53
cover of MENTISSA with Mamma Mia

MENTISSA

Mamma Mia
05:49
cover of MOTIV 8 with Rockin

MOTIV 8

Rockin' for Myself (Radio Edit)
05:47
cover of TIËSTO X FAST BOY with All My Life

TIËSTO X FAST BOY

All My Life
05:43
cover of ED SHEERAN with Bad Habits

ED SHEERAN

Bad Habits
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.