Gent: Jeugdhuis Zuidpool geopend

Johan Van Bever
24 februari 2021 - 17:21
Gent: Jeugdhuis Zuidpool geopend

In Gent is woensdag een nieuw jeugdhuis geopend. Jeugdhuis Zuidpool is gevestigd in een voormalig winkelpand in de Tweebruggenstraat. drie dagen per week zullen jeugdwerkers daar activiteiten organiseren.

De jongeren die vaak samenkomen aan de Zuid vragen al langer om een eigen plek. Eerder beschikten ze over een lokaaltje in de voormalige bibliotheek, maar omdat het pand wordt omgebouwd tot stadskantoor, moesten ze daar weg. Daarop lanceerde een 30-tal jongeren een petitie om een jeugdhuis op te richten. In een mum van tijd verzamelden de jongeren 500 handtekeningen.

De Stad Gent lanceerde een open oproep, en vzw Habbekrats toonde zich bereid om de oprichting van het jeugdhuis te coördineren. Habbekrats vond een voormalig winkelpand niet ver van het Capitool, in de Tweebruggenstraat 1.

De Zuidpool zal drie dagen per week open zijn, 18 uur per week: woensdag van 12 tot 19 uur, donderdag van 15.30 tot 21 uur, vrijdag van 15.30 tot 21 uur. De Zuidpool houdt zich vanzelfsprekend aan de geldende coronarichtlijnen. Er wordt voorrang gegeven aan de werking buiten, in het Koning Albert I-park.

Laatst gespeeld op Accent

02:03
cover of BRUNO MARS with 24k Magic

BRUNO MARS

24k Magic
02:00
cover of SAM SMITH & MADONNA with VULGAR

SAM SMITH & MADONNA

VULGAR
01:57
cover of DANNY CORTEN & YOURI PARKER with Massive

DANNY CORTEN & YOURI PARKER

Massive
01:54
cover of CLAPTONE & MYLO with Drop The Pressure

CLAPTONE & MYLO

Drop The Pressure
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.