Gent: Jeugdhuis Zuidpool geopend

24 februari 2021 - 17:21 | auteur: Johan Van Bever

In Gent is woensdag een nieuw jeugdhuis geopend. Jeugdhuis Zuidpool is gevestigd in een voormalig winkelpand in de Tweebruggenstraat. drie dagen per week zullen jeugdwerkers daar activiteiten organiseren.

De jongeren die vaak samenkomen aan de Zuid vragen al langer om een eigen plek. Eerder beschikten ze over een lokaaltje in de voormalige bibliotheek, maar omdat het pand wordt omgebouwd tot stadskantoor, moesten ze daar weg. Daarop lanceerde een 30-tal jongeren een petitie om een jeugdhuis op te richten. In een mum van tijd verzamelden de jongeren 500 handtekeningen.

De Stad Gent lanceerde een open oproep, en vzw Habbekrats toonde zich bereid om de oprichting van het jeugdhuis te coördineren. Habbekrats vond een voormalig winkelpand niet ver van het Capitool, in de Tweebruggenstraat 1.

De Zuidpool zal drie dagen per week open zijn, 18 uur per week: woensdag van 12 tot 19 uur, donderdag van 15.30 tot 21 uur, vrijdag van 15.30 tot 21 uur. De Zuidpool houdt zich vanzelfsprekend aan de geldende coronarichtlijnen. Er wordt voorrang gegeven aan de werking buiten, in het Koning Albert I-park.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

ERIK GOOSSENS

Ooit Genoeg
19:01

KUNGS Never Going Home
18:56

PAT KRIMSON, LOREDANA & 2 FABIOLA

Silence
18:53

EMF

Unbelievable
18:47

CUTTING CREW

(I Just) Died In Your Arms
Bekijk meer platen