Gent: Maatregelen om impact corona-crisis op te vangen

3 april 2020 - 19:02 | auteur: Johan Van Bever

De Stad Gent voorziet 25 miljoen euro om de impact van de coronacrisis op te vangen.

De impact op de stad is immers zeer groot. Zowel de Gentse economie, de meest kwetsbaren in onze samenleving als het middenveld zijn zwaar getroffen. De Taskforce Relance werkt niet alleen noodzakelijke maatregelen uit op korte termijn, maar ook acties om Gent op langere termijn te doen heropleven.

De Stad Gent maakt versneld werk van een nieuw systeem van aanvullende financiële hulp, crisissteun voor de meest kwetsbare gezinnen en huurtoelages. De Stad Gent maakt ook bijkomend budget vrij voor de opvang van daklozen en voor organisaties die materiële hulp verlenen.

Met een fiscaal pakket wil het stadsbestuur zuurstof geven aan de zwaar getroffen Gentse ondernemingen. Voor elke maand waarin de federale coronamaatregelen gelden, worden de bedrijfsbelastingen kwijtgescholden. Het stadsbestuur hoopt dat Vlaanderen ook een kwijtschelding voor de hele taxisector snel mogelijk maakt.

Alle verenigingen en organisaties die gehuisvest zijn in een gebouw van de Stad Gent, SoGent en Farys krijgen kwijtschelding van huur voor elke aangesneden maand dat de federale coronamaatregelen gelden.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

SAINT JHN

Roses (Imanbek Remix)
19:32

DANZEL

Time Machines
19:29

SURF MESA, EMILEE

Ily (I Love You Baby)
19:26

FLO RIDA, SAGE THE GEMINI & LOOKAS

G.D.F.R.
19:23

PURPLE DISCO MACHINE, SOPHIE AND THE GIANTS

In The Dark
Bekijk meer platen