Gent: Op ROA-tour met de e-step

12 juli 2022 - 14:41 | auteur: Johan Van Bever

Gecertificeerde stadsgids Ben organiseert in primeur voor Gent een bijna alomvattende ROA-safari: een e-step-rondleiding van 3 uur met uiteenlopende ROA-dieren. Daarin gaat hij op jacht naar 11 ROA-spots met meer dan 20 originele ROA-kunstwerken op een traject langer dan 20 kilometer. De e-step-tour combineert alternatieve routes en sluipweggetjes ver weg van de platgetreden paden.

Bij ‘urban exploring’ of ‘urbexing’ verschaffen avonturiers zich op onwettelijke wijze toegang tot privé-terrein. Daar nemen ze dan foto’s van verborgen pareltjes, streetart en vervallen architectuur. Zonder schade aan te richten of dingen te stelen evenwel. Ben van zijn kant beoefent een ‘brave’ vorm van urbexing. Hij vraagt vooraf netjes toelating om private plaatsen te betreden met ROA-dierkunstwerken.

Het hoogtepunt van Bens gegidste e-steprondleiding is de voormalige Malmar-site in het Bijgaardepark op het grondgebied van Sint-Amandsberg bij het Dampoortstation. De vervallen Malmar-staalfabriek aldaar was vroeger de oefenplek van ROA. Hij heeft er bijna 50 illegale graffitikunstwerken van beesten gemaakt zoals waterbuffels, konijnen, vogels, ratten, schildpadden,…

Ondertussen is de Malmarfabriek na sanering omgeturnd in een co-housingproject met drie woonkernen: het Bijgaardehof. Meer dan 10 ROA-pieces zijn van de sloophamer gered. Het grootste deel daarvan is nu publiek toegankelijk. Zo treden bezoekers binnen in het dierenuniversum van ROA.

Verder schenkt Bens ROA-e-steprondleiding eveneens aandacht aan lokale en internationale straatkunstenaars en zelfs beeldende kunstenaars. In totaal zien de deelnemers meer dan 135 graffitikunstwerken. Tussendoor geeft Ben ook de basics mee van graffiti en streetart: een crash course als het ware.

Voor vlugge beslissers en speciaal voor de Gentse Feesten heeft Ben een ROA-promotie: Van 16 t.e.m. 20 juli krijgen e-steppers 20% korting op hun ROA-e-step-safari van 3 uur als ze de promotiecode vermelden die op de website van Ben’s Ghent te vinden is. Dan boeken zij voor €49,95 per persoon i.p.v. €59,95 per persoon, met een minimum van 4 deelnemers en een maximum van 8 e-steppers. In totaal schenkt Ben 5 ROA-safari’s weg: dus 1 ROA-e-step-tour per dag met 20% korting.

Snel naar www.bensghent.be/roa-tour-nederlands/ (rechtstreekse link naar ROA-tour)

Bel Ben: + 32 486 32 72 92

Stuur Ben een e-mail: info@bensghent.be

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

ED SHEERAN

Sing
00:22

K3

Mango Mango
00:18

THE WEEKND

Save Your Tears
00:16

R3HAB

My Pony
00:12

ALL-4-ONE

I Swear
Bekijk meer platen