Gent: Veiling om café te redden

3 maart 2021 - 16:37 | auteur: Johan Van Bever

Het buurtcafé Steen in de Onderstraat in Gent veilt in de komende twee weken allerlei unieke en minder unieke stukken om het voortbestaan van het café te garanderen.

Het buurtcafé in het centrum van Gent is bekend om zijn lekkere bieren, cocktails, koffies en hapjes, vergezeld van goede muziek en regelmatige randactiviteiten. Maar door de coronacrisis ligt dat nu allemaal stil. Onder de noemer #barsteun veilt de uitbater nu via de Facebookpagina de komende dagen iedere dag unieke stukken om de verjaardag van 1-jaar Coronamaatregelen te vieren. Bieden gebeurt in de comments onder de foto.

Iedere dag komt een nieuw stuk online met een foto en een startbod. Op 13 maart worden alle winnaars aangekondigd en wordt afgesproken om deze prijzen aan huis af te leveren, in Gent en onmiddellijke omgeving. Een 2de goed doel dat deelt in 5% van de opbrengst wordt nader bepaald maar de uitbater geeft wel al even mee dat 21% naar de staat gaat. “Ook zij hebben het ongetwijfeld moeilijk in deze bizarre tijden,” schrijft hij.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

PAUL YOUNG

Love Of The Common People
15:22

JACK WINS

Live For Tonight
15:18

MASTER KG, NOMCEBO ZIKODE

Jerusalema
15:14

BRITNEY SPEARS

Hold It Against Me
15:11

ZARA LARSSON

Ain't My Fault
Bekijk meer platen