Gent wordt met de dag diverser

Johan Van Bever
15 oktober 2023 - 9:31
Gent wordt met de dag diverser

Gent blijft groeien en wordt ook diverser. Dat bevestigt een rapport over Gentse verhuisbewegingen van 2018 tot 2022.  Er komen nog steeds meer mensen in Gent wonen dan er vertrekken. De laatste vijf jaar zijn er om precies te zijn 3.864 meer mensen naar Gent verhuisd dan er weggetrokken zijn.

an al wie de laatste vijf jaar in Gent kwam wonen, komt 33,7 procent uit Oost-Vlaanderen, en dan vooral uit de Gentse buurgemeenten. Ook West-Vlamingen komen nog steeds graag in Gent wonen: 12,1 procent van de nieuwe Gentenaars komt uit die provincie.

Ook wat betreft Gentenaars die de stad verlaten, blijven de trends ongeveer gelijk. Gentenaars die vertrekken, verhuizen nog steeds vooral naar de gemeenten rond het Gentse. In de top 5 van de meest populaire gemeenten staan Evergem, Destelbergen, Merelbeke, Deinze en Lievegem. 

Van de mensen die de laatste vijf jaar naar Gent verhuisden, komt 41,2 procent uit het buitenland. Dat is een stijging tegenover de periode 2013-2017, toen het om 37,5 procent ging. Die stijging van 3,7 procent is deels toe te schrijven aan de instroom van Oekraïners (1,5 procent) sinds de start van de oorlog. Op 1 januari 2023 telde Gent 1.391 personen met de Oekraïense nationaliteit. Daarmee staat Oekraïne nu op de tweede plaats, na Bulgarije en voor Afghanistan, Roemenië en Spanje, die de top 5 vervolledigen.

Laatst gespeeld op Accent

03:04
cover of SHOUSE with Won

SHOUSE

Won't Forget You
03:01
cover of OLLY ALEXANDER with Dizzy

OLLY ALEXANDER

Dizzy
02:58
cover of JESS BAYS X KELLI-LEIGH with Real Love

JESS BAYS X KELLI-LEIGH

Real Love
02:55
cover of LAUREN SPENCER-SMITH with Fingers Crossed

LAUREN SPENCER-SMITH

Fingers Crossed
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.