Gentenaars genomineerd voor Toneelschrijfprijs

10 juni 2020 - 17:46 | auteur: Johan Van Bever

Gentenaars Anna Carlier en Bastiaan Vandendriessche zijn genomineerd voor de Toneelschrijfprijs 2020. Daarnaast zijn ook de Nederlanders Vincent van der Valk & Casper Vandeputte en Jibbe Willems genomineerd. Deze onderscheiding bekroont de beste Nederlandstalige theatertekst van het afgelopen jaar. De prijs wordt dit najaar voor de 33ste keer uitgereikt.

De Nederlands-Vlaamse jury van de Toneelschrijfprijs 2020 koos dit jaar uit 53 inzendingen de beste teksten die tussen 1 april 2019 en 31 december 2019 voor het eerst werden opgevoerd.

In ‘Hertenleer’ daagt Anna Carlier de toeschouwer uit om na te denken over een toekomst waarin de natuur, zo lijkt het, de wereld terug heeft opgeëist. Anna Carlier schetst met deze poëtische en dichterlijke tekst een even teder als gruwelijk wereldbeeld, vanuit een hoogst origineel uitgangspunt.

‘Ode aan Buldegart’ van Bastiaan Vandendriessche is een oproep om het wilde, het woeste, het vleselijke en lelijke te koesteren en omarmen. Hij schreef een kleurrijke tekst, rijk aan verbeelding, schwung, humor en levenslust. de auteur laat de toeschouwer vallen voor twee giganten die elkaars groteske, afzichtelijke werkelijkheid adoreren en de lezer daar weerloos in meeslepen.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

Joe Cocker

N'oubliez jamais
11:28

Robert Palmer

Best of both worlds
11:25

Talking Heads

And she was
11:22

BELLE PEREZ

Que Viva La Vida (Chiquitan)
11:17

Bon Jovi

Thank you for loving me
Bekijk meer platen