Gentenaars trots maar bezorgd over toerisme

Johan Van Bever
11 oktober 2023 - 11:26
Gentenaars trots maar bezorgd over toerisme

Een bewonersonderzoek van de Stad Gent en Toerisme Vlaanderen, waarbij afgelopen zomer 1.779 Gentenaars bevraagd werden, toont aan dat de Gentenaars nog steeds fiere stadsambassadeurs zijn. Toch is er ook bezorgdheid: bijna de helft vindt dat het aantal toeristen de leefbaarheid van de stad vermindert.

Het recente bewonersonderzoek wijst uit dat de Gentenaars nog steeds fiere stadsambassadeurs zijn. Net als in 2021 steunt twee derde van de bevraagden het toerisme in Gent. 75 procent vertelt graag over wat er allemaal te beleven valt in Gent. Toch zijn er ook duidelijke signalen. Zo vindt 66 procent het centrum overvol en vindt 49 procent dat het aantal toeristen de leefbaarheid in de stad in het gedrang brengt. Verder gelooft 65 procent dat Airbnb-accommodaties wonen in Gent duurder maken.

De Stad Gent zet nu al in op duurzaam toerisme. Om de impact van toerisme op de huizenmarkt te temperen, geldt er bijvoorbeeld een vakantiewoningenstop. Bovendien betalen bestaande vakantiewoningen een dubbele citytax. Het cruisetoerisme wordt ingeperkt, en het komende jaar onderzoekt de Stad Gent een verdere hotelspreiding en een autocarverbod in het centrum.

Laatst gespeeld op Accent

14:04
cover of BENSON BOONE with Slow It Down

BENSON BOONE

Slow It Down
14:01
cover of ENRIQUE IGLESIAS with Maybe

ENRIQUE IGLESIAS

Maybe
13:55
cover of TAYLOR SWIFT with I Knew You Were Trouble.

TAYLOR SWIFT

I Knew You Were Trouble.
13:52
cover of ARIANA GRANDE with We can

ARIANA GRANDE

We can't be friends
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.