Gentse basisscholen gaan in Code Rood

Gepost door Johan Van Bever op 2 februari 2021 - 11:14

Het aantal besmettingen in de Gentse basisscholen is in de afgelopen week verdrievoudigd en ook de meer besmettelijke variant circuleert. Daarom is besloten dat alle scholen ten laatste op 8 februari moeten overschakelen op code rood. Voor het secundair verandert er niets.

Voor de scholen heeft dat enkele gevolgen. Activiteiten buiten de schoolmuren worden onmogelijk. Er worden geen warme maaltijden meer geserveerd. Het gebruik van niet-persoonlijk materiaal wordt beperkt tot het absolute minimum. Inschrijvingen verlopen enkel digitaal en er mogen geen opendeurdagen of rondleidingen gegeven worden. Er moet bijkomend gepoetst worden op de school. De medische experts vragen aan de schoolteams ook om op school het mondmasker in alle situaties te dragen, ook wanneer er afstand kan gehouden worden. Daarnast wordt gevraagd om extra alert te zijn wanneer volwassenen met elkaar in contact komen zoals in de leraarskamer of tijdens informele situaties. De ruimtes goed ventileren blijft cruciaal. Activiteiten vinden best in openlucht plaats.

Het gaat om een tijdelijke maatregel. De situatie wordt dagelijks geƫvalueerd. Zodra dat mogelijk is, wordt er teruggeschakeld.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

BRITNEY SPEARS

Till The World Ends
21:50

TIESTO & TATE MCRAE

1035
21:46

REGI, CAMILLE

Vechter
21:43

THIERRY VON DER WARTH, HORIZON BLUE, CARSTON

Sunset Lovers
21:39

BABYLON ZOO

Spaceman
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Dit is een test

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.