Gentse Elisa Maenhout op billboard in New York City

Johan Van Bever
9 maart 2021 - 15:04
Gentse Elisa Maenhout op billboard in New York City

Elisa Maenhout uit Gent is winnaar van de Global Billboard Project N.Y.C geworden. haar werk komt deze maand in het centrum van New York te hangen.

Elisa Maenhout studeerde onlangs af als masterstudente fotografie aan KASK School of Arts, Gent.  ‘A Depth Most Would Drown In’ is haar afstudeerproject waar ze gedurende twee jaar aan gewerkt heeft onder begeleiding van haar mentor Nick Hannes. 

Het fotografisch project gaat over mensen die zich identificeren als zeemeermin of -man. Hun fantasie en verlangen wordt werkelijkheid door zich te vereenzelvigen met het mythische wezen. “De mermaid-community is een recent en wereldwijd fenomeen,” legt Elisa uit. “In verschillende landen heb ik mensen ontmoet en gefotografeerd die zichzelf een zeemeermin of -man noemen. Ik nam interviews af en heb de opkomende community zowel boven als onderwater gefotografeerd (op zeemeer-evenementen, bij de mensen thuis of op hun favoriete plaatsen)”. 

Elisa begon met fotograferen in België, maar vond al snel haar weg naar Nederland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. “Later ging ik naar andere delen van de wereld waar de gemeenschap bloeit, zoals Egypte en de Verenigde Staten”.

Nu kreeg Elisa te horen dat ze de winnaar is van de Global Billboard Project NYC. Een beeld van dit project zal getoond worden op een billboard in New York City, vlak bij Times Square. 

De toekomst is vrij onzeker, mede door de Corona crisis. “De jobs voor fotografen liggen niet voor het grijpen, zeker nu niet. Maar ik hoop nog veel projecten te kunnen maken en mijn foto’s met anderen te kunnen delen”.

Laatst gespeeld op Accent

18:27
cover of FOO FIGHTERS with Learn to Fly

FOO FIGHTERS

Learn to Fly
18:23
cover of 2 FABIOLA with Lift U Up

2 FABIOLA

Lift U Up
18:17
cover of CE CE PENISTON with We Got A Love Thang

CE CE PENISTON

We Got A Love Thang
18:14
cover of DAFT PUNK with Revolution 909

DAFT PUNK

Revolution 909
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.