Gentse Feesten op zonne-energie

Johan Van Bever
18 juli 2023 - 9:34
Gentse Feesten op zonne-energie

Voor het tweede jaar op rij werkt Boomtown op de Gentse Feesten samen met energieplatform Bolt om het festival van groene stroom te voorzien. Dit jaar met een primeur: de grootste mobiele zonne-installatie ter wereld voor festivals en evenementen. Die voorziet de Kouter 7 dagen lang van lokale, groene stroom. De VIP-zone: bars, koelwagen en led schermen zullen er op zonnestroom draaien. 

Misschien zag je hem al staan, de Solar Container van Marc en zijn familiebedrijf Jans uit Hoeselt. Zij bouwden de grootste mobiele zonnepaneleninstallatie om festivals en evenementen van groene stroom te voorzien. Met een oppervlakte van 170maan zonnepanelen kan de installatie zo’n 150 à 200 kWh per dag – afhankelijk van het weer – aan stroom opleveren. De opgewekte stroom kan eveneens worden opgeslagen in de ingebouwde batterij van 55 kWh.

De Solar Container rijdt deze zomer rond om verschillende evenementen van lokaal opgewekte stroom te voorzien. Boomtown op de Gentse Feesten is het eerste festival waar de container neerstrijkt. Daarna zal de Solar Container nog Sfinks Mixed en kleinere evenementen in België van zonnestroom voorzien.

Laatst gespeeld op Accent

04:47
cover of CHEF

CHEF'SPECIAL

Miracles
04:43
cover of ELLIE GOULDING with Love Me Like You Do

ELLIE GOULDING

Love Me Like You Do
04:40
cover of JAIN with Makeba

JAIN

Makeba
04:37
cover of BOB SINCLAR PRESENTS FIREBALL with What I Want

BOB SINCLAR PRESENTS FIREBALL

What I Want
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.