Gentsekoop zoekt verhalen en weetjes

Johan Van Bever
10 juli 2022 - 9:40
Gentsekoop zoekt verhalen en weetjes


Na de Gentsekoop Awards, Ja Santé en #Gentsekoopdag willen Gentsekoop een nieuwe actie op poten zetten die Gentse lokale handel onder de aandacht brengt met de naam 1000 jaar Gentsekoop
Voor deze actie is men op zoek naar verhalen, anekdotes en weetjes over Gent en zijn handel.

Gentsekoop is misschien al bekend van de instagrampagina waar elke week een andere lokale Gentse handelaar hun ondernemersverhaal deelt, de Zelfhulpgroep op facebook waar men zelf op zoek kan gaan naar lokale alternatieven voor producten of acties zoals Ja Santé#GentsekoopDag en de Gentsekoop Awards.

Voor het nieuwe project 1000 jaar Gentsekoop – dat Gentse handel, wijken en erfgoed wil samenbrengen, zoeken ze naar de interessantste weetjes over Gentse handel. Aan de hand van die weetjes en bijpassende objecten uit De Collectie van de Gentenaar willen ze graag aantonen dat handel en dus lokaal kopen altijd een grote rol gespeeld heeft in de Gentse geschiedenis. Meer nog: Gent zou nooit zo socio-cultureel belangrijk geworden zijn als ze nu is zonder lokale handelaars.

Heb je wijze verhalen of anekdotes om te linken aan de commercie en koopmanschap in je straat, wijk of lokale handelszaak doorheen de eeuwen heen? Ga naar www.gentsekoop.be, vul het formulier in en wie weet prijkt je inzending binnenkort samen met een bijpassend beeld uit de Collectie van de Gentenaar wel op de etalage van een Gentse zaak in je buurt én is jouw verhaal een van de 25 inzendingen die een prijs wint.

Laatst gespeeld op Accent

12:10
cover of REGARD & ELLA HENDERSON with No Sleep

REGARD & ELLA HENDERSON

No Sleep
12:04
cover of U96 with Club Bizarre

U96

Club Bizarre
12:02
cover of FAMKE LOUISE with Switch

FAMKE LOUISE

Switch
11:57
cover of NIGHTCRAWLERS with Don

NIGHTCRAWLERS

Don't Let the Feeling Go (feat. John Reid)
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.