Gentsekoop zoekt verhalen en weetjes

10 juli 2022 - 9:40 | auteur: Johan Van Bever


Na de Gentsekoop Awards, Ja Santé en #Gentsekoopdag willen Gentsekoop een nieuwe actie op poten zetten die Gentse lokale handel onder de aandacht brengt met de naam 1000 jaar Gentsekoop
Voor deze actie is men op zoek naar verhalen, anekdotes en weetjes over Gent en zijn handel.

Gentsekoop is misschien al bekend van de instagrampagina waar elke week een andere lokale Gentse handelaar hun ondernemersverhaal deelt, de Zelfhulpgroep op facebook waar men zelf op zoek kan gaan naar lokale alternatieven voor producten of acties zoals Ja Santé#GentsekoopDag en de Gentsekoop Awards.

Voor het nieuwe project 1000 jaar Gentsekoop – dat Gentse handel, wijken en erfgoed wil samenbrengen, zoeken ze naar de interessantste weetjes over Gentse handel. Aan de hand van die weetjes en bijpassende objecten uit De Collectie van de Gentenaar willen ze graag aantonen dat handel en dus lokaal kopen altijd een grote rol gespeeld heeft in de Gentse geschiedenis. Meer nog: Gent zou nooit zo socio-cultureel belangrijk geworden zijn als ze nu is zonder lokale handelaars.

Heb je wijze verhalen of anekdotes om te linken aan de commercie en koopmanschap in je straat, wijk of lokale handelszaak doorheen de eeuwen heen? Ga naar www.gentsekoop.be, vul het formulier in en wie weet prijkt je inzending binnenkort samen met een bijpassend beeld uit de Collectie van de Gentenaar wel op de etalage van een Gentse zaak in je buurt én is jouw verhaal een van de 25 inzendingen die een prijs wint.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

STEREO MC'S

Step It Up
03:58

JAX JONES, MNEK

Where Did You Go
03:55

LADY GAGA, ARIANA GRANDE

Rain On Me
03:52

SAM RYDER

Space Man
03:49

SHAKIRA, PITBULL

Rabiosa
Bekijk meer platen